Tko je odgovoran?

Tragična nesreća u Opatiji: Češki turist poginuo kad je pukla betonska ograda balkona na hotelu

P. N.

Hotel Belvedere, Foto: Novi list

Hotel Belvedere, Foto: Novi list

Sudeći prema informacijama koje su puštene u javnost, može se pretpostaviti da je u pitanju bio pad s balkona



U hotelu Belvedere u Opatiji smrtno je stradao turist, češki državljanin star 45 godina, a okolnosti smrti, kako se čini, mogle bi biti vrlo neugodne po hotelijera u čijem objektu je došlo do nesreće sa fatalnim ishodom.


Naime, prema dosadašnjim saznanjima, o kojima su izvijestili iz Policijske uprave Primorsko-goranske županije, nesretni turist nastradao je “prilikom puknuća dijela betonske ograde balkona na kojem se nalazio”.


Policija je izvijestila kako je u tijeku kriminalističko istraživanje, u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. Policija ne navodi o kojem je točno hotelu riječ, ali prema informacijama s terena radi se o hotelu Belvedere koji su nalazi neposredno uz poznatu obalnu šetnicu.




Sudeći prema informacijama koje su puštene u javnost, može se pretpostaviti da je u pitanju bio pad s balkona, ali do objave službenih informacija ova teza ostaje na razini pretpostavke.


Kako bilo, ovaj smrtni slučaj zasigurno će povući za sobom pitanja o kvaliteti gradnje, odnosno o odgovornosti izvođača građevinskih radova i samog hotelijera.