Pronašli ga u moru

Tragedija u Poreču: Pozlilo mu na izletničkom brodu, pao u more i preminuo

Marica Košta

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre



POREČ Ne želim ništa izjavljivati novinarima, previše sam šokiran, riječi su vlasnika, odnosno kapetana izletničkog broda Sveta Marija s kojeg je petak rano ujutro u more kod Obale maršala Tita u Poreču, nakon što mu je pozlilo, pao 69-godišnji muškarac i preminuo, javlja Glas Istre.


Na porečkoj rivi, prepunoj izletničkih brodova, štandova i turista, doznali smo da je preminuli muškarac Mladen Belušić, zvani Frenki, Porečan koji je nekoliko godina povremeno pomagao u pripremi hrane na izletničkom brodu Sveta Marija.


Riječ je o drvenom izletničkom brodu privezanom nedaleko od carinskog gata, koji 80-ak turista tijekom turističke sezone vodi na jednodnevne izlete od Poreča preko Rovinja i Limskog kanala do Vrsara i povratka u Poreč.




– Na brodu je Frenki čistio, odnosno pripremao ribu za izletnike koji će tijekom dana zaploviti porečkim akvatorijem, kazao je jedan od bukera s rive.


Jedna je sugovornica kazala da je čula da je Belušić imao epilepsiju pa pretpostavlja da je to mogao biti uzrok njegovog pada u more. O čovjeku koji je gotovo svakodnevno bio na porečkoj rivi malo je tko od tamošnjih bukera i zaposlenika brojnih štandova znao nešto više jer ih većina niti nije iz Poreča.


O preminulom muškarcu doznaje se tek da je bio rastavljen i da ima dva odrasla sina od kojih jedan navodno živi u Italiji.


Istarska policija priopćila je da je u petak oko 6.40 sati, nakon pada u more s izletničkog broda Sveta Marija privezanog u porečkoj marini, u neposrednoj blizini carinskog gata, umro 69-godišnji muškarac te da je utvrđeno da se radi o prirodnoj smrti.


Prema riječima sugovornika tijelo muškarca u moru između izletničkih brodica prvi su rano ujutro uočili građani koji su se uputili na posao. Odmah su pozvali policiji, hitnu pomoć i porečke vatrogasce koji su beživotno tijelo izvukli na rivu.


Ondje je ekipa hitne medicinske pomoći pokušala reanimirati 69-godišnjeg muškarca, no bez uspjeha pa je mrtvozornik ubrzo konstatirao njegovu smrt. Samo izvlačenje tijela i očevid policije nisu dugo trajali. Sve je, prema riječima naših sugovornika, okončano prije nego što su se na porečkoj rivi otvorili štandovi te na nju spustili brojni turisti.