U zatvor

Tragedija u Ilici: Kamenički odšepao u Remetinec, prijeti mu 3 do 10 godina zatvora

Vanja Vesić



ZAGREB- Županijski sud u Zagrebu odredio je večeras istražni zatvor Marinu Kameničkom(20) vozaču luksuznog mercedesa i krivcu za prošlotjednu stravičnu nesreću u kojoj su poginule dvije suvozačice njegova prijateljica Laura Stelio  (23) te N.H.(64) iz opel astre. Sudac istrage prihvatio je prijedlog Tužiteljstva i odredilo mu zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.


Tereti ga se za izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom, za što je u predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora.


Kamenički koji se izvukao s lakšim ozljedama, vidljivo šepajući tek je u srijedu doveden na Županijski sud u Zagrebu nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu i noćenja u policijskom pritvoru.




Prošli četvtak oko 21, 15 na zagrebačkoj Ilici u divljačkoj jurnjavi skrivio je četverostruki sudar i odveo u smrt dvije žene. Ozlijeđeno je, pritom, troje osoba. Vozač opela D.B.A.(57) s teškim i višestrukim prijelomima kostiju izbjegao je smrt nakon što su ga liječnici izvukli iz kome.


Podsjećamo, neiskusni mladi vozač izlazeći iz zavoja izgubio je nadzor nad upravljačom moćnog mercedesa modela C 63 AMG od 500 konjskih snaga(Kw) i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen. U nekontroliranom zanošenju prešao je na suprotni kolni trak.


Udario je u betonski potporni zid a potom frontalno zabio se u prvi automobil – opel astru. Sudar je bio stravičan a od siline udarca izletjelo je sjedalo iz mercedesa s tijelom nesretne Laure. U nekontroliranoj rotaciji mercedes je naletio i na drugo vozilo, renault clio krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak a potom i na još jedan mercedes s 43-godišnjom vozačicom.