Obiteljska tragedija

Tinejdžer u SAD-u ubio sestru. Razlog je bizaran da ne može biti bizarniji – promijenila je lozinku za WiFi

P. N.

FOTO iStock

FOTO iStock

Alexus je promijenila lozinku što je naljutilo njezinog brata.



Kevon Watkins (18) je proglašen krivim za ubojstvo svoje sestre koje se dogodilo dvije godine ranije. Watkins, tata šesnaestogodišnjak, udavio je svoju sestru, Alexus Breannu Watkins (20) u njihovom domu, nakon što su se posvađali oko interneta, prenosi VT.


Prema dokumentima iz Ureda okružnog tužitelja, Watkins je bio gorljivi igrač online video igrica. Bio je frustriran jer su njegova majka i sestra “surfale” internetom što mu je usporavalo vezu za igranje igrice.


Alexus je promijenila lozinku što je naljutilo njezinog brata koji se zatim oko situacije posvađao s majkom. Kada se učinilo da će Kevon napasti majku, njegova je sestra intervenirala. 




Mlađi brati (13) i majka su nazvali hitnu službu tijekom okršaja, ali Kevon je Alexus uhvatio i počeo gušiti prije nego li je policija došla u kuću. Iako je djevojci na licu mjesta pružena pomoć i požurena je u bolnicu, doktori je nisu mogli spasiti i preminula je istu večer.


“Kada je Kevonov brat nazvao kazao  je da njegov brat pokušava udariti njegovu majku. Dispečer je upitao je li na lijekovima, na što je dijete odgovorilo da nije, već je samo lud. Kazao je i da je guši, prijeti da će istući majku jer ga pokušava odmaknuti od njegove sestre”, stoji u sudskim dokumentima oko poziva hitnoj službi.


Okružni tužitelj David Cooke je dodao: “Ovaj napad je rezultirao neizrecivom tragedijom za obitelj. Nadam se da će presuda zatvoriti vrata ovom poglavlju u njihovom životu te da će započeti s procesom iscjeljivanja”.



Daily Mail prenosi da je Watkins osuđen na doživotnu kaznu zatvora.