Kobna plovidba

Tijelo ribara iz Murtera nađeno kod otoka Kurba Mala blizu Šibenika

Hina



Kod otoka Kurba Mala u šibenskom arhipelagu, u ponedjeljak ujutro pronađeno je mrtvo tijelo, a najvjerojatnije je riječ o 60-godišnjem ribaru koji je nestao u subotu nakon što je isplovio iz Murtera, potvrdio je kapetan šibenske Lučke kapetanije Robert Baljkas.


»Potraga za nestalim ribarom završena je jutros oko 7,30 sati nakon što je kod otoka Kurba Mala pronađeno mrtvo tijelo. Trenutno se čeka mrtvozornik i policija koji će utvrditi identitet osobe«, kazao je Baljkas za portal ŠibenikIN.


Da je tijelo ribara pronađeno, potvrdili su i iz zadarskog HGSS-a.




»Tijelo nestale osobe pronađeno je kod otoka Kurba Mala nedaleko od mjesta gdje je ranije pronađen brod. Pronašla ga je jutros Šibenska lučka kapetanija« priopćili su iz HGSS Stanice Zadar.


Obavijest o nestanku ribara D.I. (1959.) iz Murtera službenici MRCC Rijeka zaprimili su u subotu, 16. ožujka, oko 16 sati od sina nestaloga.


Šezdesetogodišnji ribar isplovio je u subotu oko podneva u ribolov iz Murtera prema uvali Vrulje u Kornatima, vlastitom brodicom tip gumenjak, dužine 6 metara, pogonjen izvanbrodskim strojem. Nije se vratio kući u predviđeno vrijeme i nije odgovarao na pozive putem mobitela.


MRCC Rijeka pokrenula je odmah opsežno koordinirano traganje s nadležnom Lučkom kapetanijom Šibenik, Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Šibenik, a angažirani su bili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Tijekom pomorske potrage u subotu službenici Šibenske kapetanije su u 18,30 sati dojavili da su pronalašli napušten gumenjak u vlasništvu nestaloga, nasukan na otočić Šćitna, sjeverno od otoka Žuta, slijedom čega je nastavljeno intenzivno traganje.


Potraga je nastavljena i u nedjelju, no tijekom dana je obustavljena zbog jakog juga. Ponovno je nastavljena rano jutros, a završila je tragičnim ishodom.