Županijski sud u Zagrebu

Thompson svjedočio u slučaju Sanader: Nije mi dao ništa, osim 50 tisuća kuna za crkvu u Čavoglavama

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Govoreći o navodnoj naknadi koju je u Sanaderovo vrijeme dobio da ne pjeva na predizbornim skupovima, Thompson je rekao da ga je 2007. godine bivši premijer pozvao i pitao bi li podržao koaliciju koju je predvodio HDZ. - Rekao sam da zašto ne podržati takvu koaliciju koja ima unutar sebe te pravaške elemente. To smo u prostorijama HDZ razgovarali, izjavio je Thompson. O naknadi, kazao je, nije bilo riječi.



Pjevač Marko Perković Thompson svjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu, u postupku koji se protiv bivšeg premijera Ive Sanadera vodi zbog izvlačenja novca iz državnih poduzeća putem poduzeća Fimi Medija. Thompson se ovaj put na svjedočenju morao pojaviti, jer da je izostao – privela bi ga policija.


– Barišića nisam poznavao. Ne znam jesam li se sreo s njim. Nisam preuzeo novac od njega. To sam rekao i u prvom iskazu, rekao je Thompson.


Upitan o kupnji stana, pjevač je rekao da je svojim novcem, uz kredit, s partnerima kupio zemljište, koje je “postalo centar interesa porezne uprave”.




– Nisu mi priznali ugovor i odrezali su mi porez. Morao sam platiti poveću svotu, požalio se u svjedočenju Thompson, navodeći da je “taj postupak poslao EU sudu za ljudska prava”.


– Kad se radi o tom postupku, uvjeren sam da se radilo o hajci na mene. Ne priznati ugovor koji sam s ortacima napravio? Ne znam kako to nisi priznali. Tu sam ja oštećen i pokraden. Zemljište u Remetama kupio sam s partnerima. No tijekom poreznog nadzora taj ugovor o kupnji zemjišta Porezna nije prihvatila zbog čega sam morao platiti oko 1.3 milijuna kuna poreza, rekao je pjevač.


Što se tiče stana u Radničkoj ulici, njega je, ispričao je, platio 700 tisuća eura.


Govoreći o navodnoj naknadi koju je u Sanaderovo vrijeme dobio da ne pjeva na predizbornim skupovima, Thompson je rekao da ga je 2007. godine bivši premijer pozvao i pitao bi li podržao koaliciju koju je predvodio HDZ.


– Rekao sam da zašto ne podržati takvu koaliciju koja ima unutar sebe te pravaške elemente. To smo u prostorijama HDZ razgovarali, izjavio je Thompson. O naknadi, kazao je, nije bilo riječi.


– O tome nismo razgovarali niti sam inzistirao na tome. Sanader je znao da sam inzistirao projekt izgradnje Crkve u Čavoglavama pa me pitao može li što napraviti. Poslali su oko 50 tisuća kuna. To sam dobio taj dan od Sanadera. Taj novac sam odnio župniku. O plaćanju mojih nastupa nije bilo govora. Nisam pjevao u kampanji za HDZ niti za ikog, svjedočio je pjevač.


Kako navode novinari koji su bili u sudnici, Thomson i Sanader po viđenju su se srdačno pozdravili i kratko popričali o zdravlju.