Jutro je loše počelo

Teško ozlijeđen motociklist na kojega je naletio pijani vozač “saxa”

Šarlota Brnčić

Udarac je bio tako silovit da se motocikl odbio i udario u »fiat punto« koji se nalazio ispred njega, a »punto« se također odbio i udario u »hyundai accent«. Vozaču "citroena" izmjereno je 1,39 promila alkohola



RIJEKA U teškoj prometnoj nesreći što se u subotu ujutro oko 5.45 sati dogodila u Krešimirovoj ulici, neposredno prije križanja sa Ulicom Nikole Tesle, teško je i po život opasno ozlijeđen 44-godišnji D. B. iz Rijeke. Stradao je na motociklu nakon što je na njega naletio pijani vozač automobila koji je, osim alkoholiziranosti, i prebrzo vozio. Unesrećeni motociklist je u teškom stanju vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u KBC-u na Sušaku gdje je odmah podvrgnut operativnom zahvatu.


Okolnosti u kojima se dogodila nesreća utvrdili su djelatnici riječke Prometne policije, a kako nam je priopćeno iz PU primorsko-goranske, 44-godišnji Riječanin upravljao je motociklom »piaggio beverly«, riječkih oznaka, i u trenutku nesreće nalazio se zaustavljen u koloni ispred semafora. U njega je udario »citroen saxo«, riječkih oznaka, kojim je iz smjera Žabice u smjeru Mlake upravljao 21-godišnji M. F. iz Rijeke. 


Udarac je bio tako silovit da se motocikl odbio i udario u »fiat punto« riječke registracije koji se nalazio ispred njega, a »punto« se također odbio i udario u »hyundai accent«, također riječke registracije. Vozaču “citroena” izmjereno je 1,39 promila alkohola.