Kamere snimile

Tehnika riječke policije odradila svoj dio, na redu su poštari: “Čestitke” za brzinu idu na 303 adrese

Vladimir Mrvoš

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Policijska kamera najveću brzinu je zabilježila tijekom 15. kolovoza na Rujevici u Rijeci, gdje se vozač motocikla kretao brzinom od 168 km na sat



U prometnim nesrećama prošlog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske sudjelovalo je 19 stranih državljana i 12 alkoholiziranih vozača. Ukupno su se dogodile 72 prometne nesreće, od kojih je šest bilo težih, a 66 ih je bilo lakših, šest je osoba teže i šest osoba je lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 743 tisuće kuna.


U akcijama kontrole prometa alkotestirano je 275 vozača, od kojih je kod njih 22 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,5 promila. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 12 je bilo u dobi iznad 35 godina života, deset ih je bilo između 25. i 35. godine života, a četiri u dobi između 18. i 25. godine života. Najveća koncentracija alkohola od 1,80 promila izmjerena je 63-godišnjem vozaču kombi vozila marke »mercedes«, riječkih registracijskih oznaka. Pijani vozač zaustavljen je 14. kolovoza u 20.20 sati na Školjiću u Rijeci te zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa zadržan u policiji do otrežnjenja.


Tijekom proteklog tjedna, prometna policija je na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala brzinu kretanja vozila. U tom razdoblju kontrolirana su 704 vozila, a zabilježena su 623 prekršaja prekoračenja brzine. Od ukupnog broja, 320 prekršaja su »odradila« je policija na cesti, dok su 303 prekršaja zabilježena tehničkim sredstvima bez zaustavljanja vozila, pa će vozači na kućne adrese dobiti »čestitke«. Najveća brzina koju su zabilježili policijski službenici izmjerena je 13. kolovoza oko 18.40 sati na Šetalištu 13. divizije u Rijeci, gdje je zaustavljen 28-godišnji vozača koji je osobnim vozilom, vozio 73 km/h unatoč ograničenju brzine od 40 km/h.




Tehničkim sredstvima, odnosno kamerom najveća brzina je zabilježena tijekom poslijepodneva 15. kolovoza na području Rujevice u Rijeci, gdje se vozač motocikla kretao brzinom od 168 km na sat iako je ograničenje brzine na tom mjestu 60 km/h.


Vladimir Mrvoš


INFOBOXANTERFILE ALKOHOLIZAMNajveća koncentracija alkohola od 1,80 promila izmjerena je 63-godišnjem vozaču kombija marke »mercedes« iz Rijeke.P