Nova krivotvorina u Karlovcu:

Tajnik Vatrogasne zajednice 21 godinu radio s lažnom diplomom

Damir Kundić

Unatrag godinu dana, u Karlovcu je otkriveno više desetaka lažnih diploma - od bivše pročelnice ureda župana Bernardice Topolnjak Halapa, sve do nekadašnjeg direktora Hrvatskog radio Karlovca Marijana Stavljenića



KARLOVAC – U Karlovcu je danas otkriven novi slučaj krivotvorenja stručne spreme – ovog puta u pitanju je dugogodišnji tajnik karlovačke Vatrogasne zajednice Davorin Vrbanić, koji je taj posao punih 21 godinu radio s lažnom  diplomom Više ekonomske škole u Beogradu.


Potvrdili su to danas čelnici Vatrogasne zajednice grada Karlovca Željko Šafar, Ivan Benić i Miroslav Rade, rekavši da su dokaz o krivotvorenoj diplomi dobili u ponedjeljak, da bi Vrbanić isti dan sam otkazao svoj ugovor o radu.


Zanimljivo je, međutim, da je bivši čelnik Vatrogasne zajednice i nekadašnji dogradonačelnik Dragutin Rendulić još u listopadu prošle godine Gradu uputio dopis da je izvršena provjera valjanosti diploma svih djelatnika i kako su sve ispravne. No policija je temeljem anonimne prijave nastavila istragu.




– Vatrogasna zajednica je poput drugih gradskih tvrtki i ustanova provela reviziju diploma. Da se kod Vrbanića radi o lažnoj diplomi, obavijestio nas je inspektor krim – policije PU karlovačke, izjavio je danas Šafar, koji još ne zna kolika je novčana šteta Vatrogasnoj zajednici nanijeta zbog isplate plaća lažnom diplomantu. Nije potvrdio niti hoće li pokrenuti postupak zbog naknade.


Unatrag godinu dana, u Karlovcu je otkriveno više desetaka lažnih diploma – od bivše pročelnice ureda župana Bernardice Topolnjak Halapa, sve do nekadašnjeg direktora Hrvatskog radio Karlovca Marijana Stavljenića ili voditelja marketinga gradskog kazališta Gorana Đuraševića. Kod njih većine, kaznena prijava je odbačena zbog zastare, unatoč tome što su upravo na temelju krivotvorine radili date im poslove i za njih primali plaću.