Incident

TUČNJAVA U CENTRU RIJEKE Na terasama kafića prepunih ljudi sukobile se dvije skupine mladića, letjele čaše i flaše

Fiore Vežnaver

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA Fizički sukob dviju skupina mladića dogodio se u petak navečer u nastrožem središtu Rijeke, na terasi bara »Pommery« i susjednog lokala »Belgian Beer Cafe Brasserie As«. Izbjegnute su, srećom, teže posljedice, no očevici navode da su se mogle vidjeti ružne scene, a zrakom letio stakleni inventar.


Fizički obračun na terasama na Trgu Republike Hrvatske, odmah uz riječki Korzo, odigrao se oko 22 sata. Koliko se može saznati, sve je bilo u redu dok je na terasi »Pommeryja« sjedila prva grupa mladića. Incident se izrodio kada se pojavila druga skupina, te se fizički sukobila s prvom grupom. U nastalom metežu porazbijane su čaše i pepeljare, izvrtani stolovi i stolice, tvrde upućeni u eksces. O incidentu je 20 minuta nakon 22 sata alarmirana policija, prva policijska ophodnja odmah je pohitala na mjesto događaja, no do njihovog dolaska izgrednici su već pobjegli. Nitko od vinovnika ekscesa nije zatečen, moglo se se samo utvrditi da su sudionici tučnjave pobjegli u smjeru glavne gradske tržnice. Upućeni u slučaj navode da policija ujutro nije imala saznanja da je itko zatražio liječničku pomoć zbog ozljeda u tučnjavi.


– Došlo je do tučnjave huligana, a kafići prepuni ljudi, letjele čaše i flaše… Ja i moje dijete bili smo jako blizu svega toga, jedva smo se izvukli bez ozljeda – izjavio nam je jedan Riječanin, ozlojeđen i ljut što vinovnike ekscesa nije bilo briga da u svemu može stradati netko potpuno nevin, da je u blizini bilo i djece.




U lokalu »Pommery« i susjednom baru danas se nije mogao saznati nikakav detalj o slučaju, prisutno osoblje je izjavilo da nisu radili u vrijeme događaja, a voditelji lokala nisu bili dostupni za razgovor.