Stigli nalazi obdukcije

TRI UTAPANJA U JEDNOM DANU Identitet muškarca nađenog u moru u Rijeci još nepoznat

Šarlota Brnčić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Smrtno su stradala trojica muškaraca, identitet jednog od kojih ostaje i dalje nepoznanica, a rezultati obdukcija koje su obavljene danas pokazali su da su se sva trojica utopila



RIJEKA Čak tri slučaja stradavanja u moru dogodila su se prekjučer u Primorsko-goranskoj županiji, obilježivši tako na najgori mogući način blagdane. Smrtno su stradala trojica muškaraca, identitet jednog od kojih ostaje i dalje nepoznanica, a rezultati obdukcija koje su obavljene danas pokazali su da su se sva trojica utopila.


Već je na mjestima pronalaska bila isključena mogućnost da je u pitanju kazneno djelo jer su prvi preliminarni pregledi tijela to isključili.


Naime, na tijelima nisu uočeni vanjski tragovi ozljeda, no naložene su obdukcije kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Kod jednog od stradalnika se sumnjalo da mu je prije pada u more možda pozlilo te se spominjala mogućnost da je doživio infarkt. Obdukcija je, međutim, pokazala da je kod sve trojice muškaraca smrt nastupila utapanjem.




Muškarac čiji se identitet još utvrđuje pronađen je sinoć u riječkoj luci, pored Senjskog pristaništa.


Da se u moru nalazi beživotno tijelo muškarca primijetili su policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka. Tijelo je u 21.55 sati iz mora podignuto na obalu te je obavljen policijski očevid u sklopu kojega i preliminarni pregled. Tko je stradalnik, za sada se može samo pretpostavljati, no kako neslužbeno saznajemo, bio je odjeven u odjeću koja isključuje da bi se moglo raditi o beskućniku. Odjeća koju je imao na sebi više upućuje na to da je prethodno bio gost u nekom od riječkih lokala, ali o kome se radi još se uvijek ne može reći sa sigurnošću.


Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista u četvrtak….