Velika tragedija

TRAGIČNA NESREĆA NA RADU Radnik Hrvatskih šuma iskrvario u Svilnom nakon što se porezao motornom pilom

Fiore Vežnaver

Ilustracija / Foto Damir ŠKOMRLJ

Ilustracija / Foto Damir ŠKOMRLJ



Tragična nesreća na radu, u kojoj je život izgubio žitelj Grobnišćine, dogodila se u Svilnom. Smrtno je stradao 52-godišnji Rajko Hlača iz Dražica, koji je poginuo u nesretnim okolnostima, nakon što se porezao motornom pilom. U riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku obavljena je jučer obdukcija koja je pokazala da je iskrvarenje uzrok smrti nesretnog čovjeka.


Velika tragedija dogodila se na šumskom predjelu u Svilnom, oko 11.30 sati u četvrtak, u trenucima dok je Hlača obavljao radne zadaće kao djelatnik Hrvatskih šuma. Nažalost, prilikom rezanja drva posjekao se motornom pilom. O teškoj nesreći alarmirana je i Hitna pomoć, ali se, nažalost, više ništa nije dalo učiniti za spas njegovog života.


– Prestrašno je to što se dogodilo… Rajko je iza sebe ostavio dva sina i suprugu. Jako dugo sam ga poznavala i duboko me potresla njegova tragična smrt – konstatirala je jučer jedna žiteljka Dražica. – Nesreća se, koliko sam čula, dogodila dok su rušili boriće u Svilnom. Rajko je bio veliki profesionalac i ne mogu vjerovati da se ovako nešto dogodilo – konstatirala je utučena sumještanka tragično stradalog.