Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
12. prosinca 2019.
Nezapamćen slučaj

TRAGEDIJA NA PEĆINAMA Hoće li netko biti prijavljen zbog utapanja dvojice kupača?

Foto: S. JEŽINA
Foto: S. JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2018. u 8:08 2018-01-03T08:08:01+01:00

Policija je i tijekom jučerašnjeg dana obavljala razgovore sa svim sudionicima lijepo zamišljene akcije, a obaviješten je i DORH

RIJEKA Još su uvijek snažni dojmovi i dan nakon tragedije u kojoj je podivljalo more na plaži ispod hotela Jadran k sebi uzelo dva života. Od nevjerice do šoka, samo s jednim pitanjem, je li novogodišnji prvi dan morao biti obilježen tragičnim ishodom?

Policija je i tijekom jučerašnjeg dana obavljala razgovore sa svim sudonicima lijepo zamišljene akcije, zimski kupači imali su dobru namjeru, poslati svima »zdravu« poruku na samom početku nove kalendarske godine. No, priroda se i ovaj put pokazala jačom od čovjeka.

I Županijsko državno odvjetništvo obaviješteno je o slučaju, dalo je nalog policiji ispitati sve okolnosti nesretnog događaja, no treba reći da u ovom trenutku doista nema elemenata za pokretanje bilo kakvog postupka, jer sve do sada prikupljeno ukazuje da je riječ o nesretnom slučaju. U konačnici, dvojica sudionika novogodišnjeg kupanja skočila su u more dobrovoljno.

Jučer su na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku obducirana tijela nesretnih kupača, Alda Brljafe iz Ulice Slaviše Vajnera Čiče i Sulje Malikića iz Ulice Janka Polića Kamova.

Utapanje je uzrok smrti. A riječ je o osobama koje su se i inače kupale u svim sezonama, kako ljeti, tako i s jeseni, ali i zimi. Bili su aktivni od 2015. godine kada se i začela ideja da se na plaži ispod hotela Jadran na Pećinama obilježi nova godina kupanjem u moru.

No, podcijenili su more, a precijenili vlastitu fizičku spremnost i mogućnost uhvatiti se u koštac sa snagom zapjenjenih valova od juga.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.