Uznemirujuća snimka

TKO JE ODRUBIO GLAVU MIGRANTU? Humanitarac objavio snimku tijela u rijeci blizu granice

Hina

Njemački novinar i humanitarac Dirk Planert / Foto screenshot GG1243

Njemački novinar i humanitarac Dirk Planert / Foto screenshot GG1243

»Čovjek je očito pokušao ili već uspio ući u EU. Zašto ne nosi odjeću još uvijek nije poznato. I sve ostalo. Policija bi ovo trebala istražiti«, napisao je Planert



MOSTAR Njemački novinar i humanitarac Dirk Planert objavio je na svom Facebook računu uznemirujući video zapis na kojemu se vidi tijelo obezglavljenog muškarca za koji kaže da je tijelo migranta snimljeno u sjeverozapadnome dijelu BiH nedaleko granice s Hrvatskom, o čemu se vlasti u BiH nisu oglasile.


Planert kaže da je video zapis dobio od migranata kojima mjesecima pomaže u Unsko-sanskoj županiji, gdje se nalaze dva logora za ilegalne migrante.


»Taj su snimak jučer napravili migranti. Prema njihovim riječima, ovo tijelo su pronašli u rijeci Korani kod Cazina, na bosanskohercegovačkom teritoriju«, napisao je u objavi na Facebooku na kojemu je objavljen video zapis uznemirujućeg sadržaja na poveznici https://www.facebook.com/dirk.planert/videos/10219832088621033/?t=6.




Na njemu se vidi goli obezglavljeni muškarac čije je tijelo u rijeci.


Njemački humanitarac tvrdi da se vjerojatno radi o migrantu.


»Čovjek je očito pokušao ili već uspio ući u EU. Zašto ne nosi odjeću još uvijek nije poznato. I sve ostalo. Policija bi ovo trebala istražiti«, napisao je Planert.


Do sada se vlasti nisu oglasile o ovome video snimku, a nema ni službene potvrde da se zaista radi o tijelu migranta pronađenom na teritoriju BiH.