Novo uhićenje

‘Svima ću reći što si učinio’: Muškarac koji je bacio opasni otpad u Čavlima bio je žrtva iznude

Vladimir Mrvoš

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Sumnjiči se da je tijekom mjeseca listopada ove godine, u nekoliko navrata na području Čavala i Rijeke, od 67-godišnjeg hrvatskog državljanina tražio da mu preda 20.000 kuna



RIJEKA  Služba općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske provela je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude.


Sumnjiči se da je tijekom mjeseca listopada ove godine, u nekoliko navrata na području Čavala i Rijeke, od 67-godišnjeg hrvatskog državljanina tražio da mu preda 20.000 kuna.


Pri tom se lažno predstavljao i ozbiljno mu prijetio, kao i da će ga prijaviti policiji budući je znao kako je 67-godišnjak jedan od sudionika počinjenja kaznenog djela ugrožavanje okoliša otpadom na području Čavala.




Iz straha za svoju i sigurnost svoje obitelji, spomenuti 67-godišnjak mu je predao 15.000 kuna. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, pod sumnjom u počinjenje navedenog kaznenog djela iznude, 29-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.


To je nastavak sage o šestorici kazneno prijavljenih zbog ugrožavanja okoliša otpadom, od kojih su dvojica u bijegu i za koje je određen istražni zatvor.


Za četvoricu kazneno prijavljenih nije određen istražni zatvor, nakon što su završili u pritvoru, pa će se braniti sa slobode.


Osim kaznenog postupka teško će im pasti i to što će morati nadoknaditi štetu od skoro 400.000 kuna koju su počinili jer su načelnica Općine Čavle, Ivana Cvitan-Polić i gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić, naglasili da su općine na čijem su čelu morale sukladno važećim zakonskim propisima propisno zbrinuti predmetni otpad.


Načelnica Cvitan-Polić naglasila je da će svim pravnim sredstvima pokušati od šestorke naplatiti materijalnu odštetu.