Sud promijenio mišljenje

Svi privedeni: Osumnjičenici za grupno silovanje u Zadru ipak iza rešetaka

Hina

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Petorica mladića istražnom su sucu Ivanu Markoviću privedena prošli petak, 11. listopada. On ih je tada pustio da se brane sa slobode.



Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru u četvrtak je prihvatilo žalbu tužiteljstva te je svoj petorici osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravomoćna i na nju više nema prava žalbe.


Policijski službenici PU zadarske postupili su temeljem današnjeg naloga Županijskog suda  i  tijekom večeri u zatvor u Zadru predali sve osobe na koje se nalog odnosio, rekla je večeras Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.


Dvojica od petorice mladića osumnjičenih da su silovali maloljetnu djevojku u četvrtak oko 18 sati privedeni su u istražni zatvor u Zadru.




Prvo privođenje u zgradu u kojoj su sud i policijska postaja u centru Poluotoka bilo je nešto prije 18 sati kad su prvog mladića dovezli u pritvor. Policijski automobil kojim su ga dovezli imao je zatamnjena stakla i ušao je u zgradu. Drugog mladića su dovezli dvadesetak minuta kasnije.


Posljednjeg od petorice osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice zadarska policija je privela u četvrtak nešto prije 20 sati. 


Hrvoje Visković, sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Zadru ranije je poslao priopćenje u kojem je naveo da je Izvanraspravno vijeće toga suda danas nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u vezi s istražnim zatvorom te da je odluka napisana i otpremljena strankama. U popodnevnom priopćenju nije bilo navedeno o kakoj se odluci radi.  


Petorica mladića istražnom su sucu Ivanu Markoviću privedena prošli petak, 11. listopada. On ih je tada pustio da se brane sa slobode.


Sudac Marković je zbog navodnih prijetnji zatražio zaštitu policije te otvorio bolovanje.


Budući je on sudac i u slučaju oca sa Paga koji je svoje četvero djece bacio kroz prozor, i to je suđenje odgođeno i ne zna se kada će početi.