Obračun u Puli

Svađa zbog pasa okončana nožem: Kad su se psi dohvatili, ovaj je povukao nož…

Glas Istre

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

"Naime, radi se o tome da je moj brat nakon što su se psi »dohvatili« rekao muškarcu da svom labradoru stavi povodac, a ovaj ga je tada napao."



PULA – David Zupanc, 36-godišnji Puljanin koji je u srijedu navečer u Koparskoj ulici izboden nožem nije u životnoj opasnosti, a prema riječima njegovog brata Lorisa, osjeća se dobro. Naime, Loris Zupanc je preksinoć na Facebooku nedugo nakon napada na brata zatražio pomoć Puljana u pronalasku napadača kojeg je opisao kao mršavog i tetoviranog i koji je bio s labradorom.


Istarska policija jučer je izvijestila da kriminalistički istražuje jednu osobu osumnjičenu za kazneno djelo protiv života i tijela, no ne i kad je konkretno i gdje ta osoba pronađena. Također, policija je izvijestila da je dojavu o tome da je 36-godišnjak u Koparskoj ulici izboden nožem zaprimila u srijedu u 22.55 sati. Ozlijeđenom 36-godišnjaku pomoć je pružena u pulskoj Općoj bolnici gdje je zadržan na liječenju, a policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid.


Loris Zupanc, javnosti poznat kao član pulskog benda Night Express, je u svojoj objavi na Facebooku naveo da je muškarac  koji je izbo nožem njegovog brata sa sobom imao bijelog labradora. Njegov brat David bio je sa svojim psom mješancem koji je u parku ispred zgrade na broju 58 u Koparskoj ulici navodno napao labradora. Stanari zgrade nisu nam znali reći ništa više o ovom nemilom događaju jer da se nešto zbilo, zaključili su tek kad su vidjeli policajce koji su postavljali oznake po parku, odnosno obavljali očevid.




Loris Zupanc nam je pak u kratkom razgovoru kazao da je vlasnik labradora napao njegovog brata nakon što su se najprije sukobili njihovi psi.


– Naime, radi se o tome da je moj brat nakon što su se psi »dohvatili« rekao muškarcu da svom labradoru stavi povodac, a ovaj ga je tada napao. Srećom, brat je izvan životne opasnosti, ali je zadobio brojne rane po leđima, glavi i trbuhu. O napadaču ne znam ništa, samo mi je poznato da je u tijeku kriminalističko istraživanje nakon kojeg će valjda sve biti jasnije – kazao nam je Loris.