Zločin na Vežici

Susjedi ubijene žene u šoku; Policija i dalje traga za osumnjičenim

Slavica Kleva

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Zbog dojave da se Željko Meštrović dao u bijeg u smjeru Zagreba, jučer su između ostalog, »češljani« svi autobusi koji su iz Rijeke kretali za Zagreb



Policija traga za 36-godišnjim Željkom Meštrovićem, suprugom žene koja je jučer pronađena mrtva u neboderu na Donjoj Vežici u Rijeci.


Sumnja se da je suprug upravo posljednji vidio ženu živu, večer prije ili tijekom ranih jučerašnjih jutarnjih sati. Doznajemo da je suprug u ranim jutarnjim satima nazvao majku preminule žene, zatraživši da dođe i pričuva dijete, no odgovore na pitanja što se događalo u međuvremenu i kako je nesretna žena skončala u spremištu iza zaključanih vrata, dat će istraga.


Susjedi u mnogoljudnom neboderu šokirani su činjenicom da je netko mrtav i da se u njihovom neboderu nalazi policija koja istražuje smrt majke i žene. S druge strane, nitko ne poznaje supružnike, slabo se ljudi i inače u tom neboderu poznaju, unatoč činjenici da su susjedi i više od dvadeset godina.




»Ja poznajem samo stanare sa svoga kata, druge stanare, priznajem, uopće ne poznajem«, kratko nam je rekla sugovornica, jedna od stanarki u zgradi. Bračni par s djetetom ispred lifta potvrdio nam je da su znali viđati par s malim djetetom. Drugi pak susjed prisjeća se da se znala čuti buka iz stana preminule, a neslužbeno doznajemo da su ona i suprug prijavljivani temeljem Zakona o obitelji.


No, kako će se tijekom današnjeg prijepodneva uz nalog državne odvjetnice tijelo mrtve žene obducirati uz sudjelovanje policijskih krim istražitelja, zasiguno će se znati više, ne samo kada je smrt nastupila nego i uzrok smrti, s obzirom da na tijelu nesretne žene nije bilo krvavih tragova, ni hladnog, ali ni vatrenog oružja.


Inače, zbog dojave da se Željko Meštrović dao u bijeg u smjeru Zagreba, jučer su između ostalog, »češljani« svi autobusi koji su iz Rijeke kretali za Zagreb. Pogotovo su provjere bile jake u okolici Duge Rese, odakle je Meštrović porijeklom.


Tako pouzdano doznajemo da je policija ušla u jedan autobus odmah na Kikovici, tražila osobne iskaznice svih muških osoba te slične provjere radila na svim postajama od Delnica, Vrbovskog, naplatnim kućicama Lučko, sve do Zagreba.


Policija je isključivo tražila identifikaciju muških putnika. Paralelno s potragom izvan Rijeke, policija detaljno »češlja« i lokalno područje jer nije isključeno da se suprug skriva upravo na riječkom području.