Svi su sve znali

Susjedi se groze SDP-ove pročelnice pod maliganima: Ovo joj je već treća pijana nesreća u 16 godina

P. N.

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Bilo je samo pitanje vremena kad će zbog njene bahatosti netko izgubiti život, rekla je susjeda gradske pročelnice. Policija ima 12 evidentiranih prometnih prekršaja Vere Begić Blečić u 10 godina



RIJEKA Dok se riječka gradska pročelnica za sport Vera Begić Blečić nalazi na “hlađenju” u jednomjesečnom istražnom zatvoru javljaju se njeni kolege, susjedi i poznanici, od kojih se pojedini već odavno groze njene bahatosti. Pijana vožnja Vere Begić Blečić istarskim ipsilonom u suprotnom smjeru završila je smrću Umažanina Igor Soldatića, supruga i oca malog djeteta. Da su se njeni problemi s alkoholom već odavno mogli naslutiti kažu sami radni kolege pročelnice.


– Može Vera tvrditi da nema problem s alkoholom, ali ona prva nesreća prošle godine s majkom petero djece bila je u pola bijela dana. Ako je popodne, pet sati nakon nesreće, napuhala 0,43, onda se zapitajmo koliko je imala promila u sebi kad je, kako je tvrdila, za potrebe posla žurila na radijsku emisiju tijekom radnog vremena, rekao je jedan njen radni kolega za Jutarnji list.


Riječka susjeda pročelnice, pak kaže: “Bilo je samo pitanje vremena kad će zbog njene bahatosti netko izgubiti život”. Svi u susjedstvu, razumljivo, zaprepašteni su tragedijom.




– Njezina obitelj živi u zgradi otkad je sagrađena 1963. godine. Kao obitelj su bili izolirani, povučeni. Dovoljni sami sebi. Veru i njezina brata otac je napustio dok su bili jako mali, pa je majka pokušavala na sve moguće načine nadomjestiti prazninu, ispuniti im svakodnevicu. Vera je krenula majčinim sportskim stopama pa je tako ispunila njezine ambicije. Majka joj je bila sportski uzor i često joj je, nakon što se udala i rodila, nastavila dolaziti – pojašnjava susjeda u Rijeci Jutarnjem listu.


Čini se da je posljednja prometna nesreća s tragičnim posljedicama, bila već treća u kojoj je riječka pročelnica sudjelovala pod maliganima. Još jednu veliku nesreću, Vera Begić Blečić imala je u ožujku 2002. godine, kad je kao dvadesetogodišnjakinja vozila Yugo 45 u Jurdanima. U zoru je izletjela s ceste i zabila se automobilom u kameni usjek. Bila je sama u vozilu, a izmjereno joj je 1,59 promila alkohola u krvi, doznaju 24 sata.


U riječkoj policiji nije bilo moguće provjeriti informaciju o prometnoj nesreći iz 2002. godine, s obzirom na to da se svi prekršaji nakon deset godina brišu iz evidencije. No, zato je poznato da je u posljednjih deset godina Vera Begić Blečić upisala 12 prometnih prekršaja.


Od toga se tri prekršaja odnose na prošlogodišnju nesreću na Vojaku, kad je pobjegla s mjesta nesreće. Četiri prekršaja vezana su uz parkiranje, a njih pet za neprilagođenu brzinu. Policija nema evidentiranih prekršaja Vere Begić Blečić za sudjelovanje u prometu pod utjecajem alkohola.