Mora svjedočiti protiv Ante

Sud raspisuje potragu za Simonom Gotovac

Ana Raić Knežević

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Danas je svjedočila bivša pomoćnica u računovodstvu Gotovčeve tvrtke, Ana Ivančić, koja je imala pravo raspolagati novcem sa službenog računa, no nikada to nije činila bez naloga direktora



ZAGREB  Za Simonom Gotovac, bivšom suprugom Ante Gotovca bit će raspisana policijska potraga budući da joj sud već u nekoliko navrata nije uspio uručiti poziv za svjedočenje u postupku zbog malverzacija u tvrtki »Minimoto Servis«.


Riječ je o tvrtki kojoj je Ante Gotovac bio direktor, te je tu svoju funkciju, prema optužnici, zlorabio od sredine veljače 2008. do sredine siječnja 2009. godine.


Tada je, tvrdi tužiteljstvo, neosnovano podizao novac s računa, oštetivši firmu za ukupno 822.200 kuna. Danas je svjedočila bivša pomoćnica u računovodstvu Gotovčeve tvrtke, Ana Ivančić, koja je imala pravo raspolagati novcem sa službenog računa, no nikada to nije činila bez naloga direktora.




Prema njezinim riječima Gotovac je uvijek potpisivao isplatnice za novac što ga je preuzmao. U pitanju nisu bili veliki iznosi, maksimalno sedam tisuća kuna, dodala je. Međutim, potvrdila je i isplatu sto tisuća kuna što ih je Ante Gotovac prebacio iz »Minimoto Servisa« u tvrtku »Simona produkcija«.


– Uvjeravao me da neće biti nikakvih problema s prebacivanjem tih sredstava i da će se iz »Simona produkcije« sva sredstva vratiti, rekla je svjedokinja prisjetivši se i da je Simona Gotovac radila promociju za »Minimoto Servise«. Sama Simona Gotovac, čiju adresu stanovanja ne zna ni njezin bivši muž, trebala bi se o svemu tome očitovati u nastavku procesa.