Nije ostao u pritvoru

Stvarao nered u Puntu i policajcu prijetio smrću

Fiore Vežnaver



RIJEKA – Sa slobode će se, ipak, u daljnjem postupku braniti Milivoj B. (49), uhićen pod sumnjom da je u Puntu na otoku Krku prijetio smrću policajcu. Nemio slučaj zbio se u petak, oko 12.45 sati, kod jednog lokala na Šetalištu Ivana Brusića u Puntu.


Milivoj B. se sumnjiči da je kazneno djelo prijetnje počinio nakon što je stigla policijska patrola koja je postupala prema njemu u povodu prekršaja protiv javnog reda i mira. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, 49-godišnjak je teško opsovao jednog od trojice policajaca i zaprijetio mu da će ga ubiti.


Uhićen je i podvrgnut policijskom kriminalističkom istraživanju, a zatim predveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, gdje je porekao da je počinio kazneno djelo za koje se tereti. Jučer poslijepodne priveden je pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci, na ročište na kojem se trebalo odlučiti o prijedlogu tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.




Sudac istrage Vlado Bosner nije prihvatio prijedlog da mu se odredi pritvor, ali je okrivljenom za prijetnje izrekao mjere opreza: obvezan je jednom tjedno javljati se policiji, a izrečena mu je i zabrana uznemiravanja policijskog službenika kojem je prijetio. Prekrši li mjere, prijeti mu istražni zatvor.