Stradale dvije obitelji

Stravični sudar kod Bihaća: Poginulo četvero Hrvata, u nesreći i auto riječkih registracija

Šarlota Brnčić

Došlo je do sudara "mercedesa" zagrebačkih oznaka koji je išao iz pravca Bihaća i automobila "polo", riječkih registracija, koji se kretao iz Bosanskog Petrovca. 



BIHAĆ Strašna prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo četvero hrvatskih državljana dogodila se u četvrtak ujutro oko sedam sati na cesti Bihać – Sarajevo u mjestu Vrtoče nedaleko Bosanskog Petrovca. Okolnosti nesreće još se uvijek utvrđuju, a sudarili su se automobili riječkih i zagrebačkih registarskih oznaka. U vozilima su bile dvije obitelji, a potvrđeno je da je dvoje preživjelih u teškom stanju prebačeno u bolnicu gdje se liječnici bore za njihov život.


– Došlo je do sudara vozila »mercedes«, zagrebačkih registarskih oznaka koji je išao iz pravca Bihaća i automobila »polo«, riječke registracije, koji se kretao iz Bosanskog Petrovca. U oba vozila nalazile su se po tri osobe i riječ je o porodicama. Nažalost, troje je odmah poginulo dok je četvrta osoba umrla u bolnici i pored svih mjera koje su liječnici poduzeli, izjavio je medijima Marijan Šimić, v.d. policijskog komesara MUP-a Unsko-Sanskog kantona. Šimić je također potvrdio da su dvije osobe koje su prebačene u bolnicu teško stradale te da su sve nadležne ekipe na terenu i rasvjetljavaju uzroke ove tragedije.


Šimić je rekao i kako su u oba vozila po dvije osobe smrtno stradale te da se radi o obiteljima koje su se u turističkoj sezoni kretale prema svojim obiteljskim planovima. Posebice je istaknuo kako se radi o do sada najvećoj tragediji na ovom prostoru. – Ta cesta je inače brza i ljudi tamo brže voze. Ako ne poznaju cestu teško se prilagode, istaknuo je Šimić.




Udar je bio takav da su oba automobila sletjela s ceste te se nedugo potom i zapalila. Vozač i suvozačica iz »mercedesa« poginuli su na mjestu, a preživjela putnica je operirana. Na mjestu je preminuo i vozač »pola«, jedan putnik je ispao iz »pola« i kasnije podlegao ozljedama u bolnici, dok je drugog putnika iz uništenog vozila izvukao vozač kamiona iz Sarajeva koji je među prvima naišao na nesreću