Četvero poginulih

Stravičan sudar autobusa i kamiona u Srbiji: ‘Živa je gorjela, nisam je uspio izvući’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Twitter RTS

Foto Screenshot Twitter RTS

Živa je gorjela i tražila da joj pomognem, ali nikako je nisam uspijevao izvući jer je bila prikliještena sjedištima i do pola je gorjela, ispričao je mještanin koji je pokušavao pomoći



KURŠUMLIJA Četiri su osobe poginule u stavičnom sudaru autobusa i kamiona što se jutros dogodio u Srbiji, na putu Kuršumlija-Prokuplje. Prema izvješću srbijanskog MUP-a u sudaru, koji se dogodio kod mjesta Barlovo, u općini Kuršumlija teško je povrijeđeno šest osoba.


RTS je na svom Twitteru objavio fotografiju vozila u plamenu. Blic javlja da su u sudaru sudjelovali autobus Niš ekspresa i kamion s prikolicom. Autobus se kretao prema Prokuplju i u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu ceste te direktno udario u kamion.


Autobus je u potpunosti izgorio, a u njemu su ostala tri pougljenjena tijela, dvije putnice i vozača. U nesreći je poginuo i vozač kamiona.





– Živa je gorjela i tražila da joj pomognem, ali nikako je nisam uspijevao izvući jer je bila prikliještena sjedištima i do pola je gorjela.


Otrčao sam do kuće po kantu vode kako bih pokušao smanjiti vatru i ući u autobus. Pokušavao sam pomoći, ali nisam mogao.


Izvukli smo pet, šest ozlijeđenih iz autobusa. Svi su bili u teškom stanju, gorjeli su, krvarili i bili u šoku, ispričao je mještanin.


Očevici kažu da su scene na cesti užasne, a vatrogasci su uspjeli ugasiti oba vozila koja su se zapalila.