Nesretan slučaj

Stradao na kolodvoru na Pećinama: Dječak s Krnjeva u kritičnom stanju nakon udara struje

Šarlota Brnčić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Maloljetnik se u jednom trenutku popeo na teretni vagon i došao u nedozvoljeni prostor između vagona i električne mreže. Udarila ga je struja uslijed čega je odbačen na pružni kamen pored vagona i zadobio je višestruke teške ozljede



RIJEKA Maloljetni Riječanin, 15-godišnjak sa Krnjeva, zadobio je teške ozljede zbog udara struje u petak predvečer na srednjem kolosijeku željezničke postaje Sušak-Pećine. Smješten je na Odjel intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka, a njegovo zdravstveno stanje ocijenjeno je kritičnim i nalazi se na aparatima. Okolnosti pod kojima se sve odigralo nisu do kraja razjašnjene, a posebice se postavlja pitanje što je radio na pruzi na Pećinama.


Policija je nakon izvješćivanja o stradavanju maloljetnika izašla na mjesto događaja, gdje je u večernjim satima obavljen detaljan očevid. Već je na početku bilo jasno da se ne radi o kaznenom djelu, a s obzirom na vrstu zadobivenih ozljeda, isključena je ubrzo i mogućnost da ga je udario vlak. Ozljede su, naime, upućivale da je došao u kontakt s izvorom struje. Kako neslužbeno saznajemo, u prvim trenucima čak je bio pri svijesti, no očito je da mu se zdravstveno stanje zatim počelo rapidno pogoršavati.


Iz PU primorsko-goranske vezano uz nesretan događaj kratko nam je priopćeno da je očevidom utvrđeno kako se maloljetnik u jednom trenutku popeo na teretni vagon i došao u nedozvoljeni prostor između vagona i električne mreže. Udarila ga je struja, uslijed čega je odbačen na pružni kamen pored vagona. Zadobio je višestruke teške ozljede i vozilom Hitne medicinske pomoći prebačen je u bolnicu. Razlog zbog kojeg se 15-godišnjak uopće išao penjati na teretni vagon za sada ostaje nepoznanicom, kao i je li u tom trenutku bio sam ili u društvu. Ne stanuje na Pećinama pa se postavlja i pitanje kako se našao tamo. S obzirom na to da se radi o maloljetnoj osobi, informacije zbog zaštite unesrećenog cure na kapaljku.




U Primorsko-goranskoj županiji su prije nešto više od tri godine od udara struje u dva odvojena slučaja ozlijeđeni mladići u ranim dvadesetim godinama. 


Više pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…