Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
17. veljače 2020.
Strašno otkriće

Što su radile službe? Otac iz pakla i njegova supruga bili su pod uvjetnom zbog zanemarivanja djece!

Foto Dino Stanin / PIXSELL
Foto Dino Stanin / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 2. ožujak 2019. u 7:02 2019-03-02T07:02:00+01:00

Obitelj je posljednji put bila pod tretmanom Centra za socijalnu skrb Zadar, kako je to u četvrtak izjavila ravnateljica Vesna Burčul, prošle godine, a kako doznajemo, bilo je to nakon što je najstarija djevojčica krenula u školu te se otkrilo da dijete ima poteškoća u govoru, te da još uvijek nije mogla kontrolirati fiziološke potrebe

Josip Rođak (54) iz Paga, otac koji je u četvrtak ujutro svoje četvero malodobne djece bacio s prvog kata kuće, to kazneno djelo teškog i osobito podmuklog pokušaja ubojstva na štetu četvoro malodobne djece počinio je pod uvjetnom osudom.

Naime, kako doznajemo na Općinskom sudu u Zadru, Josipu Rođaku u rujnu 2017. godine izrečena je nepravomoćna osuda na godinu dana zatvora s rokom kušnje u trajanju od tri godine, koja je potom u studenom postala pravomoćna, budući da se nije žalio. Na istu kaznu osuđena je također njegova supruga, majka djece. Kažnjeni su zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, te zanemarivanja i zlouporabe djetetovih prava.

Obitelj je posljednji put bila pod tretmanom Centra za socijalnu skrb Zadar, kako je to u četvrtak izjavila ravnateljica Vesna Burčul, prošle godine, a kako doznajemo, bilo je to nakon što je najstarija djevojčica krenula u školu te se otkrilo da dijete ima poteškoća u govoru, te da još uvijek nije mogla kontrolirati fiziološke potrebe zbog čega je u toj dobi nosila pelene. Dio nastave pohađala je, kako smo doznali iz škole Juraj Dalmatinac, po prilagođenom programu.

Sve to trebalo je biti alarm svim nadležnim službama da se u toj obitelji nešto loše događa, a iz Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili smo odgovor kako je škola poduzela sve u okviru svoje nadležnosti.

*Više u tiskanom izdanju Novog lista od subote, 2. ožujka

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.