Uzrok žar

Šteta u požaru na Mosoru 100 tisuća kuna, traži se piroman

Hina

Očevidom u mjestima Sitno Gornje i Sitno Donje utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar



SPLIT – Oko 100 tisuća kuna iznosi materijalna šteta u požaru koji je u utorak navečer buknuo u Sitnom Donjem kada je izgorjelo 153 hektra borovine, makije i niskog raslinja, doznaje se od splitske policije koja traga za piromanom.


Očevidom u mjestima Sitno Gornje i Sitno Donje utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar.


U vatrenoj stihiji je izgorjela i jedna baraka sa građevinskim materijalom, više stabala maslina i raznih voćaka te 20-tak električnih stupova.




Vatra je buknula u utorak iza 19,30 sati, prvo u Sitnom Donjem, a onda se nošena jakom burom proširila i na Sitno Gornje. U jednom trenutku vatra je zaprijetila i kućama, zbog čega su dvije starije osobe na osobni zahtjev bile evakuirane, no niti jedna kuća nije bila zahvaćena.


Više od 150 gasitelja s područja cijele Županije splitsko-dalmatinske sa 40 vozila cijelu se noć borilo s požarom, a ujutro su im u pomoć priskočila dva kanadera koji su požar ubrzo lokalizirali.


Policije je izvijestila da je u tijeku kriminalističko istraživanje kojim bi trebali otkriti tko je osoba koja je potpalila taj najveći ovogodišnji požar u županiji.