Sin ogorčen

Staricu koja je preživjela napad u Solinu žele otpustiti iz bolnice, ali u stan ne može jer je – zapečaćen

P. N.

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL

Da ja moju majku u ovom stanju uzmem kući, značilo bi da joj ne želim dobra, a ja želim da ona još poživi. Ako je ona oporavljena žena, onda ja ne znam kako izgledaju bolesnici, kaže Slavko Uvodić



Starica koja koja je uspjela preživjeti napad batom pomahnitalog susjeda Luke Juretića u Solinu, kada je ubijen njezin suprug Vicenco (92), danas bi trebala biti otpuštena iz splitskog KBC-a kući. No tamo ne može jer je mjesto zločina – stan u kojem se sve događalo – još zapečaćen.


Ispričao je to za Slobodnu Dalmaciju Slavko Uvodić, 66-godišnji sin teško ozlijeđene Senke (87).


– Majka me nazvala i u suzama mi rekla kako će je danas otpustiti sa liječenja iz KBC-a Split, odnosno sa odjela neurokirurgije gdje leži. Nisam mogao vjerovati njezinim riječima. Kako mi je majka rekla, liječnik joj je kazao kako ona, što se njega tiče može ići kući!? Pa to se događa samo osam dana od bestijalnog napada Luke Juretića. Napadač je i moju majku, kao i oca tukao čekićem i batom za meso i majka mi je samo čudom preživjela – ispričao je Uvodić, dodajući da je majka još uvijek teško ozlijeđena.




– Majci su mi još uvijek obje ruke “zamotane”, s time da joj je jedna ruka u longeti, jer je slomljena, a na drugoj joj je amputiran dio prsta, jer ju je napadač toliko “izmlatija” po njoj da su joj morali dio jednog prsta amputirati. Ništa ne jede, oslabila je i samo prima infuziju. Ne da ne može hodati, nego nije u stanju napraviti niti metar hodajući. Ne može ni sjediti na krevetu, jer joj se “manta”… Cijela je modra i ostala je živa samo slučajnošću. Ostala je živa jer se pravila mrtva – dodao je Uvodić, koji ne želi majku iz bolnice primiti kući, jer joj, tvrdi, nije u stanju u kojem se trenutno nalazi, pružiti odgovarajuću njegu.


– Da ja moju majku u ovom stanju uzmem kući, značilo bi da joj ne želim dobra, a ja želim da ona još poživi. Ako je ona oporavljena žena, onda ja ne znam kako izgledaju bolesnici. Pa ona je doživjela šok, kakav rijetko tko doživi i preživi. Ni jedan bolnički psiholog ili psihijatar nije s njom obavio razgovor, dodaje za Slobodnu Dalmaciju Slavko Uvodić.


Čak i da želi, ne može u stan u Solinu, jer je zapečaćen. Dodaje kako njemu nije dopušteno ni da ode po odijelo u kojem bi pokopao ubijenog oca.