Razbojnik u zatvoru

Stari znanac policije krao u DM-u u Rijeci, pa zaštitarku koja ga je otkrila udario glavom u glavu

Fiore Vežnaver

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Zaštitarka nije odustajala, krenula je za njim, htjela ga je fotografirati. Nakon toga je u jednom trenutku, po dosadašnjim sumnjama, Mujkanović udario zaštitarku glavom u glavu. Zadobila je ozljede nosa, a riječ je, srećom, o lakšoj ozljedi



RIJEKA   Ševal Mujkanović smješten je u riječki zatvor pod sumnjom da je fizički napao i lakše ozlijedio zaštitarku nakon što je zatečen u krađi u prodavaonici u trgovačkom centru  ZTC u Zvonimirovoj ulici u Rijeci. 


Mujkanović se tereti za razbojničku krađu, a slučaj zbog kojeg je pritvoren začeo  se u petak u prodavaonici DM. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, 54-godišnjak je, dok je bio u društvu jedne ženske osobe, otkriven u krađi nekih artikala, nevelike vrijednosti. Zaštitarka koja ga je zatekla tražila je da zbog toga ode s njom u zasebnu prostoriju, no kupac, koji je bez plaćanja htio otići s artiklima, to je odbio i počeo se udaljavati. Zaštitarka nije odustajala, krenula je za njim, htjela ga je fotografirati. Nakon toga je u jednom trenutku, po dosadašnjim sumnjama, Mujkanović udario zaštitarku glavom u glavu. Zadobila je ozljede nosa, a riječ je, srećom, o lakšoj ozljedi. Napadač je zatim pobjegao, no kasnije je pronađen i priveden. 


Kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom proveli su službenici Druge policijske postaje Rijeka, te ga kazneno prijavili. Mujkanović je na kraju priveden sudu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru koji mu je odredio istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Određena je i visina jamstva od 50 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. 




Ševal Mujkanović dosad je više puta kazneno prijavljivan, pa i za kaznena djela s elementima nasilja, tvrde izvori bliski policiji i pravosuđu.