Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Akcija na šibenskom području

Spašeni češki nautičari kod otoka Kaprije

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 17. lipanj 2015. u 22:03 2015-06-17T22:03:00+02:00

Pregledom jedrilice ustanovljena su ozbiljna oštećenja trupa, no bez onečišćenja. Voditelj jedrilice kao i ostalih četvero članova posade, svi češki državljani prevezeni su službenim plovilom u Šibenik, a djelatnici Lučke kapetanije Šibenik očekuju da se vlasnik jedrilice također češki državljanin odazove pozivu na razgovor u okviru očevidnih radnji o uzrocima ove nesreće

ZAGREB  Na šibenskom području u srijedu je spašena peteročlana posada češke jedrilice koja se najvjerojatnije nasukala uslijed kvara pogona dok su na moru vladale vremenske neprilike, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) oko 12 sati je dobila dojavu o nasukanju jedrilice na istočnoj strani otoka Kaprije pa je u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Šibenik pokrenuta akcija spašavanja.

Djelatnici šibenske Kapetanije ubrzo su pristigli na dojavljenu poziciju, uvala Luke, gdje su pronašli manju jedrilicu, dužine 7,5 metara, češke zastave nasukanu na otočnim stijenama, dok je peteročlana posada na obližnjim stijenama dočekala pomoć.

Prema prikupljenim podatcima djelatnici šibenske Kapetanije utvrdili su da je do nasukanja češke jedrilice najvjerojatnije došlo uslijed kvara pogonskoga stroja u trenutku dok su na moru vladale nepovoljne vremenske prilike, te se jedrilica nasukala na stijene otoka Kaprije, dok se peteročlana posada spasila iskakanjem iz plovila na obalu.

Pregledom jedrilice ustanovljena su ozbiljna oštećenja trupa, no bez onečišćenja. Voditelj jedrilice kao i ostalih četvero članova posade, svi češki državljani prevezeni su službenim plovilom u Šibenik, a djelatnici Lučke kapetanije Šibenik očekuju da se vlasnik jedrilice također češki državljanin odazove pozivu na razgovor u okviru očevidnih radnji o uzrocima ove nesreće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.