Lešine s brojnim ranama

Šokantni prizor: Na cesti Vodnjan – Fažana pronađene strvine devet pasa, istraga u tijeku

Hina

Snimio Milivoj MIJOŠEK

Snimio Milivoj MIJOŠEK

Prizor koji nas je dočekao nalikovao je na one iz horor filmova. Devet lešina, mahom velikih pasmina te tri manje, poput pudlica s brojnim ranama. Hladnoća je "pomogla" da se lešine ne raspadnu, ali i da se okolnim područjem ne širi nesnosni smrad. Prema nekim procjenama prisutnih, ovdje su bačeni unatrag mjesec dana



PULA Na cesti Vodnjan – Fažana, pored jedne stare ruševne zgrade zarasle u bršljan, na vrhu ilegalnog odlagališta uglavnom zelenog otpada slučajna prolaznica naišla je u nedjelju na stravičan prizor – lešine čak devet pasa.


Prolaznica je, naime, u poslijepodnevnim satima biciklirala tom cestom i zastala kako bi fotografirala tu ruševinu. Međutim, zbog prizora koji je ugledala toliko se šokirala da je najprije povraćala, a potom alarmirala sve nadležne službe, prije svih policiju i komunalne redare.


Nakon dojave komunalnog redara iz Vodnjana, danas ujutro na teren su izašli veterinarska inspekcija, policija, higijeničari te komunalci Vodnjana i Fažane jer se područje nalazi točno na granici, a s njima i mi.




Prizor koji nas je dočekao nalikovao je na one iz horor filmova. Devet lešina, mahom velikih pasmina te tri manje, poput pudlica s brojnim ranama. Hladnoća je “pomogla” da se lešine ne raspadnu, ali i da se okolnim područjem ne širi nesnosni smrad. Prema nekim procjenama prisutnih, ovdje su bačeni unatrag mjesec dana.


»Policijski službenici obavili su očevid na mjestu događaja te provode daljnje izvide u cilju utvrđivanja elemenata kaznenog djela«, izjavila je za Hinu glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.


Sokač nije htjela komentirati neslužbene informacije kako su psi ondje bačeni još krajem prosinca, ali je velika hladnoća uspjela sačuvati lešine od raspada.


Brigu o lešinama preuzele su stručne osobe Veterinarske stanice Pula. Istraga je u tijeku, javlja Hina.