NP Krka

Smrt kod Skradinskog buka: Utopili se stariji muškarac i studentica, pronađeni dokumenti

Portal Novilist.hr

Skradinski buk / Foto Jozo Trlaja

Skradinski buk / Foto Jozo Trlaja



Ronioci su u subotu iz rijeke Krke s dubine od tri metra izvukli tijela muškarca i žene. Policija je oko 15.40 sati dobila dojavu čuvara Nacionalnog parka Krka da su posjetitelji na području Skradinskog buka vidjeli dvije mrtve osobe.


– Postupak identifikacije je u tijeku, a obdukcija još nije gotova, kazala je za Dnevnik.hr Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije, o tijeku istrage tragedije.


Dodala je da se radi o starijoj muškoj i mlađoj ženskoj osobi.




– Tijekom očevida izuzete su stvari i isprave koje bi se mogle dovesti u vezu s preminulima, dodala je.


Morski.hr doznaje da se radi o Koreancima koji su u NP Krka stigli rent-a-carom.  Neslužbeno doznaju da se radi o državljanki Koreje staroj 21 godinu, dok muškarčeve osobne stvari još nisu pronađene.


– U šumici kod slapa pronašli su njihove stvari, njezina iskaznica studentska, koja pokazuje da je djevojka 1998. godište. Pronašli su i njhove ulaznice za Krku koje su im izdane u subotu u 13:20, rekao je izvor iz Nacionalnog parka Krka za Morski.hr.


Nitko nije primijetio ništa, dok već nije bilo kasno, a utopili su se blizu mjesta na kojem se inače kupa mnogo ljudi.


Morski.hr ranije je javio da je tijela pronašla osoba koja je na tom području ronila s maskom.


– Bili su na riječnom dnu s rukom u ruci. Zasad nije poznato kad su se utopili, doznaje portal Morski.hr od posjetitelja Nacionalnog parka Krka.