Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
19. prosinca 2018.
Kradljivica parfema

Slovenka želi ostati u Via Romi: "U zatvoru mi je dobro, smršavjela sam pet kilograma"

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 11. studeni 2017. u 11:15 2017-11-11T11:15:33+01:00

Rok za maksimalni pritvor istječe 19. studenog, s slovenskoj državljanki nastavlja se suditi, no na rasprave će dolaziti »sa slobode«

»Zar ne mogu ostati još mjesec dana u pritvoru, do sljedeće rasprave? Ovdje mi je dobro, smršavjela sam pet kilograma«, obrazložila je optužena za krađe 41-godišnja Ljubljančanka Branka Virant razloge zbog kojih još ne bi iz pritvora. Sutkinja Mladenka Paro Rudić odgovorila joj je kako je to neizvedivo i zakonski nemoguće.

– Za kazneno djelo za koje vam se sudi, a to su krađe, može se izreći kazna zatvora do tri godine, pa s tim u vezi maksimalni rok trajanja istražnog zatvora iznosi tri mjeseca, objasnila joj je sutkinja. Kako je Virant u istražnom zatvoru od 19. kolovoza, rok za maksimalni pritvor istječe 19. studenog, premda joj se istovremeno nastavlja suditi ali Virant mora dolaziti na rasprave »sa slobode«.

Svjedok je prepoznao

– Da li prepoznajete ovdje optuženu, pitala je sutkinja Paro Rudić svjedoka koji je potvrdno klimnuo glavom. »Da, vidim je u sudnici, to je ona, kazao je svjedok. Jeste sigurni da sam to ja? upitala ga je optužena. Da, siguran sam da ste to vi, uzvratio je svjedok.

Protiv Branke Virant, ekonomske tehničarke i korisnice socijalne pomoći u Sloveniji podignuta je optužnica zbog kaznenog djela krađe koje je u dva dana počinila u drogerijama u dvama trgovačkim centrima, ZTC-u u Zvonimirovoj ulici i Osječkoj ulici, oštetivši ih za iznos nešto veći od jedanaest tisuća kuna. Stoga je optuženo jedno produljeno kazneno djelo s četiri krađe. Riječ je o krađi parfema, i kako je na prvoj raspravi kazao ispitan svjedok, zaštitar, uglavnom onih skupljih.

snimio Silvano JEŽINA

– Jedna od prodavačica ukazala mi je tog 18. kolovoza da na policama nedostaje nekoliko parfema pa smo morali napraviti malu inventuru. Otišao sam pogledati zapis s videokamere i stvarno, vidio sam jednu ženu kako stavlja parfeme u veliku torbu i izlazi iz Mullera bez plaćanja, kazao je svjedok u sudnici.

Snimio sam osobu putem mobitela i odaslao kolegama videozapis u drugim trgovinama da pripaze. Drugi dan opet vidim nedostaju parfemi, ali mi je kolega iz trgovine u Osječkoj na Škurinjama javio da su je uhvatili s torbom punom parfema.

– Trpala je u torbu parfeme, prošetala bi još dvije minute po trgovini i bez plaćanja izašla van. Ne, nije imala košaru iz trgovine i koliko je meni poznato, sama je bila, odgovorio je svjedok na pitanje sutkinje da opiše modus operandi za koji se optužena i tereti.

I riječ je o skupljim parfemima, isključivo ženskim, uhvatili smo je s pet, šest komada, zaustavili na izlazu i pozvali policiju, pojasnio je drugi zaštitar iz trgovine u Osječkoj ulici gdje su je i uhvatili.

Suđenje se nastavlja, pozvat će se prodavačica koja je zajedno sa zaštitarom napravila inventuru, nakon što su utvrdili da parfemi nedostaju na prodajnim policama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka