Nemile scene

Skupina mladića “kamenovala” stan Hajdukovog Kamerunca Ohandze

Hina

Foto: D. LOVROVIČ

Foto: D. LOVROVIČ

U policiji ne navode motive ovog napada te nastavljaju istragu s ciljem otkrivanja ostalih iz te skupine



Splitska policija privela je jednog, a traga za još nekoliko mladića koji su u utorak navečer vrijeđali igrača Hajduka Francka Ohandzu ispred stana koji koristi na splitskom Žnjanu, a nakon što je spustio balkonske rolete, pobacali su na njih razne predmete i oštetili ih.


U policiji se u četvrtak doznaje kako se skupina mladića oko 21,15 sati okupila ispred zgrade na Žnjanu u kojoj stan koristi 26-godišnji državljanin Kameruna, gdje su remetili javni red i mir.


Policija je u srijedu privela 23-godišnjaka te nad njim provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je sudjelovao u toj skupini. Prekršajno je prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira te je uz optužni prijedlog doveden na splitski Prekršajni sud.




U policiji ne navode motive ovog napada te nastavljaju istragu s ciljem otkrivanja ostalih iz te skupine.


Iako u policiji nisu htjeli potvrditi kako je riječ o kamerunskom nogometašu Hajduka Francku Ohandzi, to je Hini potvrdio glasnogovornik splitskog kluba Ante Bilić.


»Upoznati smo s izgredom koji se dogodio ispred stana u Splitu kojeg koristi naš nogometaš Franck Ohandza. Nije nam prijavio nikakvu fizičku ozljedu, a Hajduk će poduzeti sve mjere kako bi se zaštitili svi naši igrači. Vjerujemo kako će se brzo utvrditi okolnosti nastalog događaja te ćemo i u ovoj prigodi još jednom ponoviti da se nikakav oblik nasilja ne smije tolerirati«, kazao je Bilić.


Inače, pripadnici splitske navijačke skupine Torcide su nakon subotnjeg poraza Hajduka od Rudeša na poljudskom stadionu uputili niz uvreda i prijetnji igračima splitskog kluba, zasuvši iz zvižducima i raznim predmetima.