Optužen za silovanje

Škaro ćeliju dijeli s još četiri pritvorenika, u Remetincu ga posjećuje atraktivna crnka

P. N.



Donedavni predsjednik AK Siget Damir Škaro, optužen za silovanje i spolno zlostavljanje kolegice, u Remetincu ćeliju dijeli s još četiri “cimera”. Među njima su, pišu 24 sata, osumnjičeni diler droge, kriminalac kojeg terete za članstvo u zločinačkom udruženju, osumnjičenik za silovanje i teško kazneno djelo protiv spolne slobode te muškarac kojeg sumnjiče za teška kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.


Škaro se, piše list, dobro snalazi u zatvoru i nije imao incidenata s “kolegama”, a tamo ga posjećuje i atraktivna crnka. Pritvoren je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, u prvom redu one preko kojih je navodno pokušao podmititi žrtvu kako bi šutjela, te zbog mogućnosti ponavljanja nedjela.


Inače, žalba na rješenje o istražnom zatvoru stigla je do Županijskog suda u Velikoj Gorici tek nakon osam dana. Zašto je ta žalba toliko dugo putovala nije poznato. Na sudu očekuju i da će im stići i žalba na Rješenje o provođenju istrage. Ukoliko ona stigne, o njoj će u najkraćem roku raspraviti Izvanraspravno vijeće. Ako odbiju žalbu tek tada će istražitelji moći krenuti s ispitivanjem svjedoka, pišu 24 sata.