Dijamantni piton

Sjela na zahodsku školjku, napala ju ogromna beštija: “Mislim da su jedna drugu preplašile”

P. N.

Photo/Wikipedija

Photo/Wikipedija

Umirovljenica je osjetila ugriz, nakon čega je momentalno skočila s toaleta.



Australka Helen Richards (59) podijelila je s portalom Daily Mail neugodno i neobično iskustvo, kada joj se piton zavukao u toalet.


“Sjela sam na dasku, kad sam odjednom osjetila nešto oštro na stražnjici i osjetila užasnu bol. Brzo sam skočila s toaleta i pogledala unutra, misleći da je riječ o nekakvoj zelenoj žabi”, prenosi Daily Mail.


Vremešna gospođa se incidenta prisjeća s dozom humora.




Pokušala sam pobjeći što prije, ali nažalost, donje rublje mi se zajedno s hlačama omotalo oko gležnjeva. Trčala sam kao da sudjelujem u “utrci s tri noge”, samo bez partnera”, objašnjava Helen u videu objavljenom na Daily Mailu.


Na kraju dodaje i da je upozoravala ljude da provjere zahode prije nego sjednu na toalet, obzirom da je nju piton ugrizao toliko snažno da je potekla i krv. 


Srećom, ova vrsta pitona nije otrovna. Helen je daskom zatvorila zmiju i zaključala kupaonicu, a zatim nazvala Jasmine Zeleny koja se lokalno bavi hvatanjem zmija. Zeleny je izjavila da je ugriz zmije u ovakvim okolnostima vrlo rijedak slučaj.


“Ovo je ekstremna situacija, da je Helen ugrizla zmija. Mislim da su jedna drugu preplašile i zmija je reagirala u strahu”, navodi Zeleny.


Dodaje da se zmije uvlače u zahodske školjke puno češće nego to ljudi misle. 


“Ako slučajno pronađete zmiju u toaletu, nemojte je gurati i nikako nemojte pustiti vodu, jer postoji mogućnost da se zmija povuče natrag u cijevi”, prenosi Daily Mail.


Zeleny dodaje da se zmije često zavlače u cjevovode i na taj način dospijevaju do kućnih toaleta, jer su oni svojevrsni “kraj puta” za njih. Piton od 1.6 metara je izvađen iz toaleta, te pušten na slobodu, a vremešna Helen sada redovito provjerava zahod prije obavljanja nužde.