Jer, Hrvatska

Sin šefa policije pijan slupao tatin službeni auto. Nije dobio ni kaznenu prijavu

Hina

Slobodan Marendić u srdačnom razgovoru s ministrom policije Davorom Božinovićem / Photo Ivo Cagalj/PIXSELL

Slobodan Marendić u srdačnom razgovoru s ministrom policije Davorom Božinovićem / Photo Ivo Cagalj/PIXSELL

Odradio je 'društveno koristan rad' i to je za Državno odvjetništvo dovoljno



ZAGREB Protiv sina bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske policije Slobodana Marendića koji je u listopadu pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću i razbio očev službeni automobil Državno odvjetništvo, prema pisanju medija, neće pokrenuti kazneni postupak jer je odradio društveno koristan rad.


Marendić je podnio ostavku nakon što je njegov 19-godišnji sin 16. listopada oko 3 sata ujutro u Splitu, pod utjecajem alkohola i zbog neprilagođene brzine, razbio automobil koji je policijskom načelniku bio na 24-satnom raspolaganju. Sin je automobil navodno uzeo bez očeva znanja, a nakon nesreće izdan mu je prekršajni nalog i novčana kazna od 6.500 kuna te mu je oduzeta vozačka na šest mjeseci.


Nakon istraživanja, koje su provodili zadarski policajci, kazneno je prijavljen i za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari, no tužiteljstvo je odlučilo da neće pokrenuti kazneni postupak.




»Općinsko državno odvjetništvo u Splitu provelo je defektološku obradu mlađeg punoljetnika te su prikupljeni socio-anamnestički podaci, nakon čega je sukladno Zakonu o sudovima za mladež primijenjeno načelo svrhovitosti prema istome i naložena posebna obveza iz Zakona o sudovima za mladež da se uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove komunalnog ili ekološkog značenja. Kada je mlađi punoljetnik uredno i u cijelosti izvršio predmetne obveze, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu 16. siječnja 2019. donijelo je rješenje o nepokretanju kaznenog postupka protiv mlađeg punoljetnika«, stoji u odgovoru državnog odvjetništva portalu Index.hr.