Ivan Đakić

Sin Josipa Đakića novinaru: ”Ja sam za oca spreman i u zatvoru završiti doživotno, a ti si dobro razmisli!”

P. N.



Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici novinari Ivan Žada i Iva Anzulović danas su podnijeli kaznenu prijavu protiv Ivana Đakića (22), sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, zbog njegove javno iznesene prijetnje nanošenja teških tjelesnih ozljeda Ivanu Žadi. Đakić mlađi prijetnju je izrekao 10. listopada za šankom cafe bara Boom u nazočnosti nekoliko svjedoka, među kojima je bila i Iva Anzulović, slobodna novinarka iz Zagreba. Izjavio, među ostalim i to kako će “pretući Žadu čim ga vidi, vući ga za kosu ili platiti 500 eura nekome u Zagrebu da mu polomi kosti”, javlja Virovitica.net.


O tom je Iva Anzulović obavijestila Žadu i sama pokušala prijaviti događaj kao najavu počinjenja kaznenog djela. Njenu su prijavu odbili primiti i u virovitičkoj policiji i u nadležnom Državnom odvjetništvu. Upućena je, naime, kako je u situaciji svjedoka javnih prijetnji nanošenja teških tjelesnih ozljeda, “ona samo svjedok a oštećeni je u tom predmetu Ivan Žada i on treba podnijeti prijavu dok će se nju eventualno zvati da iznese iskaz.”


Razlog zbog kojeg su tek danas, dva tjedna nakon javno izrečenih prijetnji na račun Žade, predali kaznenu prijavu, je objava Ivana Đakića na njegovom Facebook profilu, objavljena 20.listopada, a u kojoj navodi:




Da, neću šutjeti ‘novinarčiću’ Ivanu Žadi koji u zadnjih dvije godine piše razno razne nebuloze, gadosti, neistine i gluposti o mome ocu, ne samo o mome ocu nego o našem ministru Tolušiću gradonačelniku Kirinu i direktoru Flore Željku Iharošu samo ZATO ŠTO TAJ ISTI JADNIK NIJE DOBIO POSAO KOJI JE PLAĆEN 15.000kn!


Taj posao je tražio moga oca da mu pomogne da ga dobije, pošto mu otac nije želio pomoći krenuli su raznorazni jadni članci u kojima pljuje po njemu i ostalima.. Zapamti jadni novinarčiću ništa nećeš postići niti napraviti! Dugove vratiti nećeš, svoje okaljano ime i prezime nećeš popraviti, svoje probleme nećeš riješiti, neće ti biti bolje u životu.


Ja sam za svoga oca spreman i u zatvoru završiti DOŽIVOTNO ako treba, a ti si dobro razmisli!


MANI SE MENE, MOGA OCA I OBITELJI


Dakle, deset dana nakon izjava u kafiću kojima je svjedočila Iva Anzulović, Ivan Đakić javno nastavlja sa prijetnjama što je i potaknulo Žadu da podnese kaznenu prijavu, piše Virovitica.net.


https://www.virovitica.net/ivan-dakic-nastavlja-s-prijetnjama-novinaru-ja-sam-za-svoga-oca-spreman-i-u-zatvoru-zavrsiti-dozivotno-ako-treba-a-ti-si-dobro-razmisli-ivan-zada-i-iva-anzulovic-prijavili-ga-drzavnom-odvjetnistvu/31769/?fbclid=IwAR3B7y17fLkXwwcUZwlMTT1kLg7PZFEu1wQ0TPQPIlytN4UJUNQQn8TsyrY