Policija upozorava na trikove i smicalice prevaranata

Šibicarenjem mamili na kockanje: Na riječkom autobusnom kolodvoru Žabica ”pali” šibicari

P. N.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

U ranim jutarnjim satima policija je na riječkom autobusnom kolodvoru na Žabici zatekla dvojicu muškaraca koji su tzv. šibicarenjem mamili prolaznike na kockanje. Utvrđeno je da se radi o hrvatskim državljanima, starosti 70 i 39 godina, od kojih je jedan prevrtao tri kutije šibica, a drugi pogađao u kojoj od kutija se nalazi kuglica

  U ranim jutarnjim satima policija je na riječkom autobusnom kolodvoru na Žabici zatekla dvojicu muškaraca koji su tzv. šibicarenjem mamili prolaznike na kockanje. Utvrđeno je da se radi o hrvatskim državljanima, starosti 70 i 39 godina, od kojih je jedan prevrtao tri kutije šibica, a drugi pogađao u kojoj od kutija se nalazi kuglica. Na taj su način prolaznike pozivali na kockanje.

 Obojica su privedena u I. policijsku postaju Rijeka te će zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira biti dovedeni na nadležni prekršajni sud. Predmeti korišteni za počinjenje prekršaja su im oduzeti, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.


Iz policije upozoravaju građane da nasjedaju na različite trikove i smicalice kojima se prevaranti koriste te u slučaju sumnjivih ponašanja pokušaju zapamtiti što više detalja fizičkog izgleda, odjeće i vozila kojima se takve osobe koriste. U slučaju da uoče sumnjiva ponašanja ili je počinjeno kazneno djelo odmah treba izvijestiti policiju na 192.