Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Manijak

Serijski bušač guma noću harao na Podmurvicama, na meti mu bilo čak 25 parkiranih auta

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 16. kolovoz 2016. u 8:09 2016-08-16T08:09:00+02:00

RIJEKA   Pozor! Htjela sam upozoriti članove ove grupe da je neki manijak iz čistog, očito bolesnog, zadovoljstva noćas na Podmurvicama, u Ulici Vlatke Babić u kojoj živim i ulici ispod, probušio gume na 20-ak automobila. Pripazite noćas gdje parkirate svoje aute i obavijestite policiju ako primijetite nešto čudno!  –  vijest je o vandalskom ispadu i upozorenje koje se jučer poslijepodne moglo  pročitati na Facebooku, a slučaj odmah pokrenuo raspravu na društvenoj mreži. Drugi žitelj Podmurvica kazao nam je da su gume probušene na autima u nekoliko ulica, uz ostalo i u Benussijevoj.

– Koliko sam uspio primijetiti, bušač je birao aute, na meti mu nisu bili oni više klase, vjerojatno nije želio riskirati s onima koji imaju alarmni sustav sa sirenama. Uz to, vidio sam i jedan kombi. Na nekim vozilima vidi se da su »legle» dvije, pa i tri gume. No, ne mora značiti da su sve i probušene, možda je samo iz njih ispušten zrak. To je i jednostavnije od bušenja, jer ne iziskuje uporabu pogodne, oštre alatke – ukazao nam je u telefonskom razgovoru muškarac s Podmurvica koji je želio ostati anoniman.

– Policija je došla na mjestu događaja, sve popisala i upoznala se sa slučajem, no pitanje je koliko će uspjeti ući u trag vandalu ili grupi njih. Što je bušača nagnalo na ovaj čin, ne mogu razumjeti, uopće mi to nema smisla – zaključio je žitelj Podmurvica čiji je auto, srećom, jutro dočekao sa sve četiri napuhnute gume. (F. V.)

"Tijekom 14./15. kolovoza nepoznati počinitelj oštetio je pneumatike na 25 osobnih vozila koja su bila parkirana u riječkim ulicama E. Randića, A. Benussia, V. Babić, Luki, Bribirska i M. Špilera. Ukupna materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a osim hrvatskih oštećeno je i dvoje  stranih državljana. Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka provode mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja počinjenog kaznenog djela oštećenje tuđe stvari", objavili su o događaju danas iz PU promorsko goranske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.