Manijak

Serijski bušač guma noću harao na Podmurvicama, na meti mu bilo čak 25 parkiranih auta

Fiore Vežnaver

Foto Facebook

Foto Facebook



RIJEKA   Pozor! Htjela sam upozoriti članove ove grupe da je neki manijak iz čistog, očito bolesnog, zadovoljstva noćas na Podmurvicama, u Ulici Vlatke Babić u kojoj živim i ulici ispod, probušio gume na 20-ak automobila. Pripazite noćas gdje parkirate svoje aute i obavijestite policiju ako primijetite nešto čudno!  –  vijest je o vandalskom ispadu i upozorenje koje se jučer poslijepodne moglo  pročitati na Facebooku, a slučaj odmah pokrenuo raspravu na društvenoj mreži. Drugi žitelj Podmurvica kazao nam je da su gume probušene na autima u nekoliko ulica, uz ostalo i u Benussijevoj.


– Koliko sam uspio primijetiti, bušač je birao aute, na meti mu nisu bili oni više klase, vjerojatno nije želio riskirati s onima koji imaju alarmni sustav sa sirenama. Uz to, vidio sam i jedan kombi. Na nekim vozilima vidi se da su »legle» dvije, pa i tri gume. No, ne mora značiti da su sve i probušene, možda je samo iz njih ispušten zrak. To je i jednostavnije od bušenja, jer ne iziskuje uporabu pogodne, oštre alatke – ukazao nam je u telefonskom razgovoru muškarac s Podmurvica koji je želio ostati anoniman.


– Policija je došla na mjestu događaja, sve popisala i upoznala se sa slučajem, no pitanje je koliko će uspjeti ući u trag vandalu ili grupi njih. Što je bušača nagnalo na ovaj čin, ne mogu razumjeti, uopće mi to nema smisla – zaključio je žitelj Podmurvica čiji je auto, srećom, jutro dočekao sa sve četiri napuhnute gume. (F. V.)


“Tijekom 14./15. kolovoza nepoznati počinitelj oštetio je pneumatike na 25 osobnih vozila koja su bila parkirana u riječkim ulicama E. Randića, A. Benussia, V. Babić, Luki, Bribirska i M. Špilera. Ukupna materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a osim hrvatskih oštećeno je i dvoje  stranih državljana. Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka provode mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja počinjenog kaznenog djela oštećenje tuđe stvari”, objavili su o događaju danas iz PU promorsko goranske.