Ante Pavlović

Samozvanom kiropraktičaru koji terorizira selo istražni zatvor. Mještani u strahu od njegova povratka

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Provjereno Nova TV

Foto Screenshot Provjereno Nova TV



Samozvanom kiropraktičaru Anti Pavloviću nakon ispitivanja na Županijskom sudu u Velikoj Gorici određen je jednomjesečni istražni zatvor, javlja Dnevnik.hr.


Policija je Pavlovića uhitila u četvrtak nakon što je najavljen prilog u emisiji Otvoreno o njegovom teroriziranju čitavog sela. Istovremeno, zbrinuta je posljednja žrtva ovog samozvanog kiropraktičara, muškarac kojeg je zatočio i mučio.


U petak popodne završeno je ispitivanje Ante Pavlovića na Županijskom sudu u Velikoj Gorici te mu je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela. Na teret mu se stavljaju dva kaznena djela, ropstvo i teške tjelesne ozljede.




Pavlović je dosada već dva puta osuđivan za kaznena djela, te pet puta prekršajno, a protiv njega je podneseno 19 prijava.


“Sa žrtvom je stvorio odnos u kojem ga je ona morala apsolutno slušati. To je trajalo godinama, a eskaliralo je u zadnja tri tjedna. Očekujem da će slijediti medicinsko, to jest, psihijatrijsko vještačenje jer je s Pavlovićem teško komunicirati”, kazao je glasnogovornik suda Ante Zeljko za Dnevnik.hr.


U mjesec dana trebali bi biti ispitani svi svjedoci, ali ako to ne bude moguće, Pavloviću se istražni zatvor može produžiti za dva mjeseca.


Taj samoprozvani kiropraktičar, uhićen je u četvrtak, nakon objave najave za prilog u emisiji Provjereno, u kojem je otkriveno kako je njegova posljednja žrtva nemoćan 60-godišnji muškarac koji je živio u neljudskim uvjetima bez struje i vode u šumi. Pavlović ga je “liječio” i tvrdi da je taj muškarac njegov pacijent, iako je jadnom muškarcu očigledno bila potrebna stručna pomoć.


Mještani u strahu od njegova povratka


Mještanima Donjeg Dragonošca isprva je laknulo, no već sad su u strahu od njegova eventualnog povratka.


“On nam unosi nemir. Nisi siguran. Ja moram tu da strepim kad tu prođem s tri unučeta”, kaže Pavlovićeva susjeda Jovanka za Dnevnik.hr.


“Ako je bolestan, nek ide tamo gdje pripada, a ne ovako da luduje i napada i tuče i prijeti… svašta, sve najgore!”, dodaje Jovanka.


Iako je iza rešetaka, i dalje se boje. Jer često bi ga, kažu, policija odvela i – nikom ništa.


“Mirni smo samo sada dok je on u zatvoru, ali kad on izađe van, sve će biti po starom”, smatra Tihana.


Nitko mu se ne želi zamjeriti.


“Ljudi se boje. Misle kada daju neku izjavu da će im nakon toga on prijetiti”, kaže Marijan Hrgović, član mjesnog odbora Dragonožec.


Žrtva u teškom stanju


Posljednja Pavlovićeva žrtva, 60-godišnji muškarac, živi u trošnoj kućici i u teškom je stanju. Prsti su mu otpali od hladnoće. Muškarcu kojeg je zatočio Pavlović, u KBC-u Zagreb su utvrđene teške tjelesne ozljede i pružena mu je sva potrebna liječnička pomoć.


Mještani smatraju da je dom najbolje rješenje za njega. I nadaju se – da je došao kraj Pavlovićevom teroru.


“Očekujemo od mjerodavnih, od nadležnih instucuija RH da nas zaštite. Jer ovo zaista traje predugo”, kaže Stjepan Cerovski, predsjednik DVD-a Dragonožec.


Pavlović je po zatvorima proveo ukupno 8 godina, ali zbroj ukupnog vremena provedenog u psihijatrijskim ustanovama, što domaćim, što stranim nije poznat. Što god da napravi, govore mještani Donjeg Dragonožeca, uvijek se vrati.