Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Kraj potrage

Sam došetao do sjedišta splitske policije: Predao se bankar iz Vrlike koji je iz sefa odnio 11 milijuna kuna?

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL
Foto Ivo Čagalj / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 19. studeni 2019. u 10:23 2019-11-19T10:23:00+01:00

Vrlički bankar, koji je prije nekoliko dana pronevjerio 11,5 milijuna kuna iz OTP bankei navodno pobjegao u BiH, predao se utorak oko 9 sati splitskoj policiji.

Kako se doznaje Srđan Djaković (59) jutros je došao do zgrade Policijske uprave splitsko-dalmatinske gdje se predao, no još se ne zna je li sa sobom ponio novac koji je uzeo iz banke. U policiji su potvrdili da je bankar uhićen te da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Bankar koji je u OTP banci u Vrlici radio kao voditelj poslovnice koja je pred zatvaranjem prije sedam dana je navodno naručio veću svotu novca u gotovini nakon čega je nestao.

U početku su njegove kolege mislile da je otet, no nakon što je otvoren trezor banke shvatili su zašto je nestao. Policija je odmah nakon otkrića pronevjere krenula u potragu za bjeguncem s novcem, no do jutros nisu imali rezultata.

Je li odbjegli bankar pregovarao s nekim o svojoj predaji i s kim točno još uvijek se ne zna, kao ni to koji mu je bio motiv da počini takvo kazneno djelo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.