Afera SMS

Sad je i službeno: Podignuta kaznena prijava protiv Milijana Brkića

Portal Novilist.hr

Photo Marko Lukunic/PIXSELL

Photo Marko Lukunic/PIXSELL

Drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora Miljan Brkić ispitan je prije nekoliko dana u policiji. Mediji su izvještavali kako PNUSKOK sumnja da je Brkić preko Franje Varge presretao računalnu poštu svoje supruge



ZAGREB Ravnateljstvo policije objavilo je kako podiže kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića.


Priopćenje Ravnateljstva policije prenosimo u cijelosti:


“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba.




Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.


Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om.”


Drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora Miljan Brkić ispitan je prije nekoliko dana u policiji. Mediji su izvještavali kako PNUSKOK sumnja da je Brkić preko Franje Varge presretao računalnu poštu svoje supruge.


Uz Brkića je, prema neslužbenim informacijama, osumnjičen i njegov brat Jozo, a do tih je saznanja policija navodno došla tijekom pretraga računala i dokumentacije izuzete u slučaju protiv Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede i Brkićeva kuma Blaža Curića, koje USKOK u “aferi SMS” tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu.


Brkić je izjavio da je riječ o cirkusu u kojem on neće sudjelovati, javlja N1.