Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Kakav kaos

video Saborska skupina došla u Međimurje, pred njima se potukli zamjenik načelnice i predstavnik Roma

Foto Screenshot Facebook Željko Balog
Foto Screenshot Facebook Željko Balog
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2019. u 17:51 2019-07-09T17:51:48+02:00

PRIBISLAVEC Tijekom posjeta radne skupine saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina međimurskoj općini Pribislavec danas poslijepodne došlo je do tuče zamjenika načelnice Željka Baloga i predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju Matjaša Oršuša, javlja portal eMeđimurje.

U međimurska zaprimila je nešto poslije 12.30 sati dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Pribislavcu. Izašli su na teren, a kriminalistička istraživanja su u tijeku.

Kako se neslužbeno doznaje, do verbalnog sukoba između nekoliko osoba je došlo prilikom posjeta saborske radne skupine, u kojoj su bili zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi, Milorad Pupovac iz SDSS-a, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj 'Kali Sara' Suzana Krčmar i drugi.

eMeđimurje javlja da je jedna osoba ozlijeđena, a da su dvije osobe uhićene te da se trenutno nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Policija dodatno istražuje eventualnu odgovornost i drugih sudionika ovog događaja. Detalji će biti poznati nakon što policija utvrdi sve okolnosti.

Prema informacijama eMeđimurja, uhićeni su Željko Balog i Matjaš Oršuš. Upravo je Balog na Facebooku objavio snimku dijela događaja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.