Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Nova optužnica

STRAVA U MEDULINSKOJ ŠKOLI Nakon vjeroučiteljice i 61-godišnja učiteljica optužena za fizičko i psihičko maltretiranje učenika

Foto Glas Istre
Foto Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2019. u 16:09 2019-01-10T16:09:00+01:00

Naime, tijekom školske godine 2016./2017. i prvog polugodišta školske godine 2017./2018., učestalo se neprimjereno, fizički i verbalno, ponašala prema svim učenicima. Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi, sram, kao i emocionalnu i fizičku bol. U optužnici je predloženo da se okrivljenoj produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Nakon što je pulsko Općinsko državno odvjetništvo u listopadu podignulo optužnicu protiv 48-godišnje vjeroučiteljice u medulinskoj Osnovnoj školi "Dr. Mate Demarin", njenim područnim školama i pulskoj OŠ Stoja zbog sumnje da je od rujna 2017. do 17. siječnja 2018. psihički, emocionalno i fizički maltretirala petero učenika, podignuta je optužnica i protiv 61-godišnje učiteljice razredne nastave u medulinskoj školi.

Emocionalna i fizička bol

Na internetskoj stranici Državnog odvjetništva jučer je objavljeno da je 61-godišnjakinja optužena zbog počinjenja 22 kaznena djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava. Naime, tužiteljstvo joj na teret stavlja da je od rujna 2016. do 13. prosinca 2017., svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj, i to u razredu u kojem je radila kao njihova učiteljica razredne nastave, većem broju učenika nanosila fizičku i emocionalnu bol.

Naime, tijekom školske godine 2016./2017. i prvog polugodišta školske godine 2017./2018., učestalo se neprimjereno, fizički i verbalno, ponašala prema svim učenicima. Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi, sram, kao i emocionalnu i fizičku bol. U optužnici je predloženo da se okrivljenoj produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Vjeroučiteljica udarala učenike

Općinsko državno odvjetništvo u Puli ranije je već podiglo optužnicu protiv 48-godišnje vjeroučiteljice. Optužena je, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala učenike. Time je kod djece izazvala strah te emocionalnu i fizičku bol, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.