Prometna nesreća

STRAŠAN SUDAR BUSA I KAMIONA Ozlijeđenih preko 20, najteže stradala dvojica vozača

Slavica Kleva

Foto: M. ANIČIĆ

Foto: M. ANIČIĆ

Najnovije informacije potvrđuju da je liječničku pomoć zatražilo 20-ak putnika, no, srećom za sada nema informacija da je netko od putnika teže stradao



Vozač Autotransova autobusa koji je krenuo put Zagreba starom cestom Rijeka Zagreb teško je ozlijeđen kao i vozač teretnog vozila s kojim se sudario na Gornjem Jelenju kod skretanja za Crni Lug.


Zahvaljujući akciji Javnih vatrogasnih postrojbi Vežica i Rijeka te delničkih vatrogasaca, vozači i autobusa i kamiona su izvučeni.



Bili su priklješteni u kabinama vozila pa su vatrogasci uložili nadljudske napore kako ni u sibirskim uvjetima koji vladaju uspjeli izvući ozlijeđene vozače.




Neslužbeno doznajemo da je jedan vozača u kritičnom stanju. 


Najnovije informacije potvrđuju da je liječničku pomoć zatražilo 20-ak putnika, no, srećom za sada nema informacija da je netko od putnika teže stradao.



Zbog teških uvjeta na prihvatu ozlijeđenih angažirane su dodatne liječničke ekipe Hitne pomoći iz Rijeke. Policija je također na mjestu događaja i sve službe nadljudskim naporima pomažu unesrećenima.



HAK javlja da je za sav promet zatvorena državna cesta DC3 Delnice -Rijeka i Dc501 Ostrovičke -Gornje Jelenju. S obzirom na nastalu nesreću između unutrašnjosti i Rijeke te obrnuto mogu voziti samo osobna vozila autocestom Rijeka-Zagreb.