Potraga traje

SLUČAJ NESTANKA MLADIĆA STIPE CAPANA IZ NOVIGRADA: Posjetili smo njegovu majku koja je potpuno utučena. Rekla nam je samo jednu važnu rečenicu

Portal Novilist.hr

Molim vas, ništa me ne pitajte, samo objavljujte da se Stipe nije vratio, njegovu sliku i podatke, u boli izmiješanoj sa srdžbom izgovara majka Božica, dok zvuči kao da se želi probuditi iz noćne more



Kako su nam objasnili susjedi mladića Stipe Capana iz Novigrada, koji je nastao u noći na 31. siječnja u Rijeci, i od tada mu se gubi svaki trag, njegova majka Božica ovih dana se vrti u začaranom krugu misli tražeći barem neki detalj koji bi Stipu nagnao na takav bizarni nestank. Kao da ga je noć progutala!


– Stipe je iznimno suptilan i pristojan momak te je uglađen kao dečko. Neobično za današnje frajere, ali ne podnosi psovke, opisuje nam jednu zgodu jedan od susjeda te dodaje da je nužno u svim raspoloživim medijima konstantno odašiljati vijest i njegovu fotografiju da bi se što prije i uspješno okončala ova drama. Svi bi željeli pomoći, ali ne znaju naprosto odakle krenuti, rekli su susjedi, piše Glas istre.


Majka Božica moli za pomoć preko medija i društvenih mreža.




Ohrabrili smo se i pokucali na vrata OŠ Rivarela iz Novigrada, gdje majka radi u školskoj kuhinji. Užasan je osjećaj ugledati ženu slomljenu od tuge, zaključanu u svojoj jedinoj brizi za sina, dok svakodnevne radne obveze mora odraditi bez zastoja.


Možda je u neku ruku i bolje da je na radnom mjestu među kolegicama u školi. Drhti nam glas, ali i njoj. Kako joj možemo pomoći, ima li kakvih novih momenata, je li Stipe bio nepredvidiv, što se moglo zbiti u toj kobnoj noći?


– Molim vas, ništa me ne pitajte, samo objavljujte da se Stipe nije vratio, njegovu sliku i podatke, u boli izmiješanoj sa srdžbom izgovara majka Božica, dok zvuči kao da se želi probuditi iz noćne more.


Novigrad je mala zajednica složnih ljudi, gdje u šali vele da svatko svakoga poznaje, a svoju sinergiju često puta potvrđuju uzajamnom solidarnošću u brojnim humanitarnim akcijama. I sam je gradonačelnik Grada Novigrada Anteo Milos, kao čovjek, otac i čelna osoba svih sugrađana, duboko dirnut viješću o nestanku mladića te zbunjen da se još tapka u mraku.


– U vezi sam s načelnikom Tomislavom Rajkovićem iz Policijske postaje Umag očekujući svaki dan dojavu neke dobre vijesti koju ćemo podijeliti, prije svega s roditeljima, a zatim s hrvatskom javnošću koja je preko društvenih mreža i medija senzibilizirana u potrazi za Stipom. Za bilo kakvu pomoć i podršku, kao i do sada u svim izvanrednim situacijama, na raspolaganju smo nesretnim roditeljima, kazao je Milos, pozvavši još jednom široku javnost da pozorno prati i priključi se u što većem broju traganju za Stipom Capanom.


Mladić je rođen 1996. godine, visok je 189 centimetara, mršave je građe i ima plavo-zelene oči. Zadnji put je viđen oko 1 sat ujutro 31. siječnja. U trenutku nestanka imao je tamnoplavu jaknu, sive traperice, crnu majicu i crne Skechers cipele. Stipe je zaposlenik kafića Fiorello koji se nalazi na Korzu u Rijeci.


U slučaju da posjedujete informacije o njemu, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese [email protected].