Privođenja u Zagrebu

SKANDAL NA PSIHIJATRIJI Dvojica medicinskih tehničara iznuđivala kolegu zbog spolnog odnosa s pacijenticom

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Iznuđivači su od 26-godišnjaka zatražili da svakom mjesečno mora isplaćivati 1000 kuna i to sljedeće dvije godine. Dvojac je pritom ozbiljno zaprijetio 26-godišnjaku, navodeći kako će u protivnom informaciju podijeliti s javnosti te da će mu uništiti karijeru



ZAGREB Zbog iznude i prijetnji nad kolegom iz jedne zagrebačke psihijatrijske bolnice u sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda privedena su dvojica medicinskih tehničara, doznaje se u ponedjeljak na sudu.


Dvojica privedenih medicinskih tehničara počeli su iznuđivati 26-godišnjeg kolegu nakon što su mu kazali kako znaju za njegove spolne odnose s jednom pacijenticom te kako njegovo ponašanje šteti ugledu bolnice.


Iznuđivači su od 26-godišnjaka zatražili da svakom mjesečno mora isplaćivati 1000 kuna i to sljedeće dvije godine. Dvojac je pritom ozbiljno zaprijetio 26-godišnjaku, navodeći kako će u protivnom informaciju podijeliti s javnosti te da će mu uništiti karijeru.




Iznuđivani medicinski tehničar je tijekom listopada pristao isplatiti novac te im je u dvije kuverte svakom dao po 1000 kuna. Kad ga je jedan iznuđivač zvao da novac očekuju i u studenom, 26-godišnjak je o prijetnjama obavijestio policiju, doznaje se na sudu.


Policija je u dogovoru s 26-godišnjakom pripremila klopku za iznuđivače te su oni uhićeni prilikom predaje označenih novčanica.


Nakon noći u pritvoru, dvojicu iznuđivača je ispitao sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda koji ih je pustio da se brane sa slobode.