Nema razloga za pritvor

ŠIME IZAŠAO IZ ZATVORA Nasilnik iz Viškova pravomoćnu presudu ipak će čekati na slobodi

Fiore Vežnaver

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Sudac je Šimi L.  odredio novu mjeru, zabranu približavanja osobama koje se u ovom slučaju smatraju žrtvama njegovog postupanja u Viškovu



RIJEKA  Šime L. (26), koji je u ponedjeljak u   Prekršajnom sudu  u Rijeci osuđen na 15 dana zatvora zbog nasilnog ispada  pred noćnim klubom u  Viškovu, drskog  ponašanja prema grupi djevojaka i šamara  jednoj od njih, pravomoćnost presude će ipak čekati na slobodi.


Sudac Željko Kurjega je, naime, nepravomoćno osuđenom mladiću ukinuo zadržavanje i on je u srijedu rano poslijepodne izašao iz riječkog zatvora, gdje se nalazio od subote. No, s druge strane, sudac je Šimi L.  odredio novu mjeru, zabranu približavanja osobama koje se u ovom slučaju smatraju žrtvama njegovog postupanja u Viškovu. 


– U prekršajnom postupku  provedeno je sve što je bilo potrebno, provedeni su svi dokazi i utvrđeno što se dogodilo. Iz stanja spisa procijenio sam da nema razloga za njegovo daljnje zadržavanje, smatram da je nepotrebno da okrivljenik  i dalje bude u zatvoru, da više nema razloga za zadržavanje, pa sam  ukinuo tu mjeru. Ali, donesena je za okrivljenika blaža mjera,  zabrana približavanja žrtvama  – objasnio je za Novi list sudac Kurjega, koji vodi prekršajni postupak protiv Šime L.




Sudac je napomenuo da je u tijeku izrada pismene presude s obrazloženjima na kojima se temeljila odluka suda o izrečenoj zatvorskoj kazni.   


Činjenicu da je Šime L. pušten iz zatvora potvrdio nam je  i odvjetnik Anton Denona, koji ga zastupa u ovom prekršajnom postupku. 


VIŠE U TISKANOM IZDANJU U ČETVRTAK, 3. SIJEČNJA 2019.