Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Nema razloga za pritvor

ŠIME IZAŠAO IZ ZATVORA Nasilnik iz Viškova pravomoćnu presudu ipak će čekati na slobodi

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 2. siječanj 2019. u 23:22 2019-01-02T23:22:51+01:00

Sudac je Šimi L.  odredio novu mjeru, zabranu približavanja osobama koje se u ovom slučaju smatraju žrtvama njegovog postupanja u Viškovu

RIJEKA  Šime L. (26), koji je u ponedjeljak u   Prekršajnom sudu  u Rijeci osuđen na 15 dana zatvora zbog nasilnog ispada  pred noćnim klubom u  Viškovu, drskog  ponašanja prema grupi djevojaka i šamara  jednoj od njih, pravomoćnost presude će ipak čekati na slobodi.

Sudac Željko Kurjega je, naime, nepravomoćno osuđenom mladiću ukinuo zadržavanje i on je u srijedu rano poslijepodne izašao iz riječkog zatvora, gdje se nalazio od subote. No, s druge strane, sudac je Šimi L.  odredio novu mjeru, zabranu približavanja osobama koje se u ovom slučaju smatraju žrtvama njegovog postupanja u Viškovu. 

– U prekršajnom postupku  provedeno je sve što je bilo potrebno, provedeni su svi dokazi i utvrđeno što se dogodilo. Iz stanja spisa procijenio sam da nema razloga za njegovo daljnje zadržavanje, smatram da je nepotrebno da okrivljenik  i dalje bude u zatvoru, da više nema razloga za zadržavanje, pa sam  ukinuo tu mjeru. Ali, donesena je za okrivljenika blaža mjera,  zabrana približavanja žrtvama  – objasnio je za Novi list sudac Kurjega, koji vodi prekršajni postupak protiv Šime L.

Sudac je napomenuo da je u tijeku izrada pismene presude s obrazloženjima na kojima se temeljila odluka suda o izrečenoj zatvorskoj kazni.   

Činjenicu da je Šime L. pušten iz zatvora potvrdio nam je  i odvjetnik Anton Denona, koji ga zastupa u ovom prekršajnom postupku. 

VIŠE U TISKANOM IZDANJU U ČETVRTAK, 3. SIJEČNJA 2019.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.