Priveden na sud

“SAMO ĆEŠ NESTATI” Riječanin uhićen jer je preko Facebooka prijetio ministru zdravstva Kujundžiću

Fiore Vežnaver

Foto: S. JEŽINA

Foto: S. JEŽINA

Po onom što je dosad utvrđeno u rasvjetljavanju slučaja, mladića je na ovakav čin ponukala okolnost da je iz medija saznao za slučaj teško oboljele djevojčice za koju je shvatio da se neće liječiti onako kako bi to za nju bilo najbolje. 



RIJEKA Preko Facebooka je prijetio ubojstvom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, najavivši mu da će ga zadaviti golim rukama.Inkriminacija je to pod kojom je uhićen Tomislav P. (19) iz Rijeke, koji je jučer navečer i predveden na sud, uz  prijedlog tužiteljstva  da mu se odredi istražni zatvor,  ali će se on ipak, po sadašnjem stanju stvari, u daljnjem postupku braniti sa slobode. Mladić, nastanjen na Krnjevu, tereti da je u četvrtak kasno navečer sa svoje kućne adrese putem mobitela i sa svog Facebook profila na onaj ministra Kujundžića poslao poruku u kojoj mu je prijetio ubojstvom, s ciljem da ga zaplaši. »Slušaj me, ubit ću te ko zeca, kako te nije sram stopirati liječenje… samo ćeš nestati«, navodilo se, između ostalog, u poruci, pored drugih ružnih riječi što nisu za javno objavljivanje.Inkriminirane riječi,  pretočene u kaznenu prijavu protiv Riječanina, izazvale su kod ministra osjećaj straha i osobne ugroženosti, navodi se u službenim sumnjama protiv osumnjičenog koji se tereti za kazneno djelo prijetnje. Po onom što je dosad utvrđeno u rasvjetljavanju slučaja, mladića je na ovakav čin ponukala okolnost da je iz medija saznao za slučaj teško oboljele djevojčice za koju je shvatio da se neće liječiti onako kako bi to za nju bilo najbolje. 


Foto: S. JEŽINA


Foto: S. JEŽINA


Nakon okončane policijske istrage i ispitivanja u tužiteljstvu, Tomislav P. sinoć je predveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi  mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac nije prihvatio taj prijedlog, ali je osumnjičenom za prijetnje ministru odredio mjere opreza: jednom tjedno mora se javljati policiji, a i zabranjeno mu je bilo kakvo, direktno ili indirektno, kontaktiranje s ministrom zdravstva i njegovo uznemiravanje.Na sinoćnjem ročištu, na kojem se odlučivalo o pritvoru, prisustvovao je i branitelj osumnjičenog, riječki odvjetnik Pero Radić.