Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3
Sutra: 10° 10° 3
22. siječnja 2020.
Koban izlet

Riječki osnovci otrovali se hranom na izletu u Bolu na Braču

Učenicima je pomoć pružena u spliskom KBC-u / Foto Sergej DRECHSLER
Učenicima je pomoć pružena u spliskom KBC-u / Foto Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 22. rujan 2012. u 23:13 2012-09-22T23:13:00+02:00

Zbog teških probavnih smetnji i povišene temperature dio učenika u subotu je primljen u splitsku bolnicu, dok je onima kod kojih su smetnje bile lakše pomoć pružena u Domu zdravlja Makarska, no, svi su zajedno krenuli doma

SPLIT Najmanje 24 učenika riječke Osnovne škole Brajda teško se otrovalo hranom za vrijeme izleta u Bolu na Braču. Zbog teških probavnih smetnji i povišene temperature dio učenika u subotu je primljen u splitsku bolnicu, dok je onima kod kojih su smetnje bile lakše pomoć pružena u Domu zdravlja Makarska. Nakon cjelodnevnog promatranja i terapije u subotu navečer krenuli su za Rijeku. Budući da su liječnici procijenili da nitko nije u teškom stanju, odlučeno je da se u Rijeku vrate svi zajedno. 

Četrdesetak učenika iz dva osma razreda riječke osnovne škole u srijedu je stiglo u Makarsku, a u petak je organiziran izlet do Bola na Braču gdje su ručali u pizzeriji na šetnici, a potom pojeli i sladoled.

Tek navečer pozlilo je prvom učeniku i u početku su učitelji mislili da je riječ o izoliranom slučaju no onda su se počeli javljati i drugi. Dežurni liječnik Hitne službe odazvao se pozivu tek pred jutro, a učenici su u bolnici zbrinuti tek prije podne. Cijelu noć pomagali su im samo nastavnici Vesna Benić, Branka Perković Jardas i Martin Miharija. 

U splitskoj Klinici za infektologiju potvrdili su da su primili sedmero djece, te da su svi ambulantno zbrinuti i pušteni nakon nekoliko sati. Najvjerojatnije je u pitanju trovanje hranom pa su epidmiolozi uzeli uzorke čija bi analiza trebala biti gotova najranije u srijedu.

 U akciju će, potvrđeno je, krenuti sanitarni inspektori, a i u policiji su potvrdili da su zaprimili obavijest i da će ispitati cijeli slučaj. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.